chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn

Popcorn is een makkelijke snack, maar ga eens uit je comfort-zone. Deze chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn, is een heerlijke mix van pittig, zuur én zoet. Wij zeggen ja tegen deze bijzondere snack! 

Nog een stapje creatiever met popcorn? Probeer dit popcornijs met gekaramelliseerde popcorn en zwarte peper! 

chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn

hapje (± 1½ l)

3½ el kokosolie, gesmolten
120 g pofmaïs (supermarkt of natuurwinkel)

chili-limoenpopcorn met boerenkool 
90 g boerenkoolbladeren
bakspray-olie of wat zonnebloemolie,
om te besprenkelen
2 tl limoenrasp
1 tl chilipoeder

kokos-kaneelpopcorn
3 el amandelschaafsel, geroosterd
3 el geraspte kokos
2 tl kokosbloesemsuiker (supermarkt of natuurwinkel)
¼ tl kaneel

Verwarm voor de boerenkool de oven voor op 150°C. Verwijder dikke steeltjes van de boerenkool. Scheur de bladeren klein. Leg ze naast elkaar op twee grote bakplaten. Spray er een beetje olie over of kwast ze in met olie. Bak ze in ± 20 min. knapperig. Wissel de bakplaten halverwege, zodat de bladeren gelijkmatig roosteren.

Verhit intussen in een grote pan met dikke bodem 1½ el van de kokosolie op matig vuur. Voeg de pofmaïs toe en leg de deksel op de pan. Verwarm na de eerste ‘pop’ nog ± 2 min. onder regelmatig schudden, tot het poffen stopt. Verdeel de popcorn over twee schalen.

Schep door een deel van de hete popcorn snel 1 el gesmolten kokosolie, de limoenrasp en chilipoeder. Voeg de boerenkoolchips toe en kneus ze licht met je vingers. Voeg zout en peper toe en schep om.

Schep het geroosterde amandelschaafsel met 1 el kokosolie, de geraspte kokos, kokosbloesemsuiker
en kaneel door het andere deel van de popcorn.

* Kun je geen hele boerenkoolbladeren krijgen, dan kun je ook een zakje gesneden boerenkool nemen. Rooster de boerenkool dan iets korter.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN MICHELLE SOUTHAN & TRACY RUTHERFORD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING EMMA BRAZ BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

chili-limoenpopcorn | delicious