Aubergines in een heerlijk comfort food jasje! De auberginefritters hebben een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Voeg munt toe om de auberginefritters extra smaak te geven.
Probeer ook eens deze gevulde aubergines met vegetarisch gehakt!
auberginefritters
hapje (4 personen) v
1 ei
6 el panko
6 el geraspte parmezaanse kaas
5 el olijfolie
1 aubergine, in plakken
verse munt voor erover
Klop het ei met 2 el water en wat zout en peper los in een diep bord.
Meng de panko met de kaas en een snuf zout en peper op een tweede bord.
Verhit in twee koekenpannen de olijfolie. Haal de aubergine eens door het ei
en dan door het panko-kaasmengselen leg ze in de hete olie. Bak de aubergine
in 4 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
Leg ze op een schaal en bestrooi evt. nog met wat verse munt.Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN