Zonder gin is een cocktail niet van nu: het is dé basis voor veel cocktails en deze combi is heel verrassend door de ingekookte siroop van rozemarijn, bramen en frambozen. Maak de siroop en ijsklontjes een dag eerder. In delicious.kerst vind je nog veel meer cocktails met gin!
bramblemy-gincocktail met gingerale en rozemarijn
cocktail | 4 personen
ijsklontjes
75 g bramen
50 g frambozen
4 el suiker
6 takjes rozemarijn
150-200 ml gin of wodka
600 ml ijskoude gingerale
ook nodig: 4 tumblers of stevige, niet te hoge glazen
Maak de ijsklontjes voor de cocktail ruim van tevoren. Doe de bramen, frambozen en suiker met 2-3 el water in een steelpan met 2 takjes rozemarijn. Kook in 15 min. op middel tot laag vuur in tot licht stroperig (blijf erbij!). Schenk door een zeefje en druk er zoveel mogelijk sap uit. Bewaar afgedekt koel tot gebruik. De pulp gebruik je niet.
Verdeel de siroop en flink wat ijs over 4 stevige, stoere glazen of tumblers. Schenk gin naar smaak erbij. Schenk de koude gingerale erop, roer goed en serveer direct, met een takje rozemarijn erin.
Bereiden ± 25 min. / ijsblokjes invriezen ± 6 uur
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS