Geef je kaasplankje een upgrade met deze heerlijk knapperige rogge-lavacrackers met honing en bier. Serveer deze lange, platte crackers bij mild-romige kazen zoals een zachte brie, brillat savarin of chaource.
Probeer ook deze zoetzure-sjalotten voor erbij!
rogge-lavascrackers met honing en bier
bijgerecht (8 stuks) v
300 g donker roggemeel
80 ml extra vergine olijfolie
+ extra om te bestrijken
160 ml (bruin)bier
3 el honing
50 g zwart sesamzaad
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een grote kom het roggemeel met de olie, het bier, de honing en 2 tl zout. Kneed tot een soepel deeg en voeg zo nodig nog wat meel toe.
Verdeel het deeg in acht balletjes. Rol elk balletje tussen twee vellen bakpapier uit tot 1 mm dik. Breng met behulp van het bakpapier over op een bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met sesamzaad en grof zeezout. Rol zo nog zeven deegvelletjes. Bak de crackers in ± 20 min. goudbruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 20 min.
RECEPTEN EN BEREIDING CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, SAMANTHA COUTTS, ANALIESE GREGORY, PHOEBE WOOD
FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER