3x de lekkerste recepten met haring

Lekker mals en romig van smaak en met een frisse zilte geur. Traditiegetrouw gaat vandaag in Scheveningen het eerste vaatje Hollandse Nieuwe weer onder de hamer. Met de veiling wordt officieel het haringseizoen ingeluid, dat dit jaar start op 12 juni. Na de verkoop kunnen we in het hele land weer genieten van verse haring.

Wanneer ‘Hollandse Nieuwe’?
Haring mag niet zomaar ’Hollandse Nieuwe’ of ‘maatjesharing’ genoemd worden. De haring moet aan specifieke eisen voldoen: de vis moet gezouten, gerijpt en ‘gekaakt’ zijn. Dat laatste is een bewerking die uit de veertiende eeuw zou stammen. Een deel van de ingewanden en de kieuwen worden weggesneden met als doel de haring langer houdbaar te maken en hem minder bitter te laten smaken.

Wat te doen als je de lekkerste verse haring eenmaal gevonden hebt? Een van deze drie verrukkelijke recepten maken natuurlijk!

haringseizoen nieuwe haring - delicious

radijssalade met krieltjes en haring

Voor een extra hartig accent kun je aan de radijssalade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toevoegen. Geen fan van haring? Kies dan voor gerookte makreel. 

>> naar recept

 

bietensalade-delicious

bietensalade met haring

Maak deze bietensalade met de ronde, platte, langwerpige, rode, gele of witte bietjes. De rode exemplaren smaken doorgaans wat aardser dan de gele, die wat frisser van smaak zijn. Kies je favorieten in deze salade met haring, appel en dragon. 

>> naar recept

 

 

haring

haring met nieuwe aardappels en zeekraal

Ja, ze zijn er weer, de Hollandse Nieuwe. Lekker mals en romig van smaak en met een frisse zilte geur. Combineer haring eens met knapperige zeekraal en gestoomde nieuwe aardappels, zoals Opperdoezer Ronde.
Nog meer recepten met haring vind je hier.

>> naar recept

Bron: Metronieuws.nl