nr.1 foodmagazine

4x de lekkerste kaasfondue + bijgerechten + tips

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaas, you love it or you hate it. Voor iedere cheeselover die zo nu en dan het fonduestel uit de kast haalt hebben we wat leuks: een lijstje vol met waanzinnig lekkere fonduerecepten. Plus lekker brood en groente om mee te dippen. En wat doe je als de fondue klontert of schift? 

En om in de fondue sfeer te blijven, wat dacht je van ruige chocolade fondue?

De fondue

bergkaasfondue

fondue van bergkaas met maanzaad

Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.

>> naar het recept

kaasfondue-delicious

trio van kaasfondue

Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.

>> naar het recept 

gevulde pompoen kaasfondue - delicious

pompoen gevuld met kaasfondue

Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker! Zin in meer kaasfondue? Maak dan ook eens deze met boerenkaas, geitenkaas en blauwader.

>> naar het recept 

kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious

kaasfondue van emmentaler en beaufort

Kaasfondue: het doet ons altijd een beetje denken aan zo’n retro-oranje fonduepan op tafel waar je vroeger met de hele familie omheen zat. Dat kan natuurlijk ook wat moderner en meer ‘delicious.’! Maak deze kaasfondue van emmentaler en beaufort.

>> naar het recept

Red mijn fondue!

Niets erger dan fondue die klonterig wordt of gaat schiften. Start goed door de kaas met de wijn al roerend te smelten op een halfhoog vuur tot een egale massa ontstaat. Gaat het toch mis? Zo los je het op:

klonten

Schenk al roerend nog 1-2 el warme witte wijn of 1-2 tl warm citroensap bij de fondue die tijdens het opwarmen toch klonterig wordt. Het zuur breekt de klontjes af en de structuur wordt weer gladder.

schiften

Voeg ½ tl maïzena opgelost in ½ el koud water toe als de fondue gaat schiften. De maïzena bindt het vocht weer met het vet.

pan weer schoon

Aardewerken fonduepannen maak je het best schoon door ze een nachtje te laten staan met koud water erin. Erg aangekoekte pannen kun je met warm water en een schepje of blokje vaatwasmiddel ± 30 min. laten staan.

la religieuse

Breek een ei in de pan als de fondue bijna op is en roer tot een lekker roerei. Het ei breekt ook een iets aangekoekte bodem – door de Zwitsers ook wel respectvol la religieuse genoemd – open.

Lekker voor erbij

stokbrood met gebrande knoflookboter | delicious

stokbrood met gebrande-knoflookboter

Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we in ons extra dikke zomerfeestnummer vertaald naar nu. Met een uitgebreid buffet waarvan dit stokbrood met gebrande-knoflookboter trots deel uitmaakt. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.

>> naar het recept 

foccacia met tijm-delicious

mini-foccacia met tijm

Deze mini-foccacia met tijm is het ideale bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld salade, soep of een smeuïge kaasfondue!

>> naar het recept 

worteltjes-delicious

gekaramelliseerde worteltjes met hazelnoten

Koningsdag verregend? Maak deze gekarameliseerde worteltjes en haal alsnog het oranjegevoel in huis!

>> naar het recept 

bloemkool inmaken | delicious

bloemkoolzoetzuur

Bloemkool is als een leeg schildersdoek waarop je de meest heerlijke creaties kunt maken. Maak er een gratin met kaas mee, een delicate puree of combineer het met specerijen in dit zoetzuur–recept.

>> naar het recept 

spruitjessalade - delicious

spruitjessalade met citrusolie

Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten maar toch een groot, imponerend effect. 

>> naar het recept 

witlofsalade delicious.

salade van witlof met schapenkaas & peer

Dat tikje bittere van lof, de pittige kaas, zoete peer plus de bite van pompoenpitcrunch… deze salade is een smaakexplosie!
Probeer ook eens de gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes!

>> naar het recept 

kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious