nr.1 foodmagazine

salade met speltcouscous, kikkererwten & feta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Couscous: je kunt er alle kanten mee op. Deze salade met speltcouscous, kikkererwten en feta is heerlijk en snel te maken. Tip van Janneke: maak de salade een uurtje eerder zodat alle smaken de tijd krijgen om heerlijk samen te smelten.

Puntpaprika’s kun je ook heel makkelijk vullen. Maak dit snelle recept!

salade met speltcouscous, kikkererwten & feta

hoofdgerecht (4 personen) | v

4 zoete rode puntpaprika’s en 4 gele paprika’s
150 g speltcouscous
4-6 el olijfolie
sap en rasp van 1 (bio)limoen
2 blikken kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
1 rode ui, in dunne halve ringen
200 g feta, verkruimeld
50 g gepelde gezouten pistachenoten, grof gehakt
1 bosje peterselie, grof gesneden
1 bosje koriander, grof gesneden
2 takjes munt, blad fijngesneden

Stap 1
Verwarm de oven met een bakblik voor op 200°C. Leg de hele paprika’s op het bakblik en rooster ze 20-25 min. tot de schil net blakert. Keer af en toe. Laat ze afgedekt onder folie in een kom iets afkoelen en pel ze dan.

Stap 2
Bereid de couscous met 2-3 el olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los. Meng de couscous met het limoensap, -rasp en de laatste 3 el olijfolie.

Stap 3
Schep er de kikkererwten, ui, helft van de feta, de nootjes en de kruiden door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de geroosterde paprika’s en bestrooi met de rest van de feta.

Bereiden ± 25 min. / roosteren ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

 

10 jaar delicious boekDe allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit collectors item. Bestel dit delicious. kookboek hier in onze webshop, dan kun je er snel mee aan de slag in je eigen keuken!

 

kikkererwten-delicious