De frisse smaak van riesling past perfect bij zuurkool. Heerlijk met aardappelpuree, óf maak een puree van half aardappel en half knolselderij.
Bekijk hier onze 10 variaties op aardappelpuree
riesling-zuurkool met roodbaars en chorizopeterselietopping
hoofdgerecht (4 personen)
50 g boter
2 sjalotten, fijngesneden
2 tl venkelzaad
500 g zuurkool*, uitgelekt
150 ml riesling
1 el olijfolie
75 g chorizo, in mini-blokjes
½ rode peper, zonder zaad, fijngesneden
2 el peterselie, fijngesneden
500 g roodbaarsfilet, in 4 stukken
200 g crème fraîche
Smelt in een braadpan de helft van de boter. Bak de sjalot met het venkelzaad zachtjes 2 min. Schep de zuurkool erdoor en bak 3 min. zachtjes mee. Schenk de riesling bij de zuurkool en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de zuurkool afgedekt 30 min.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de chorizo in 4-5 min. knapperig uit. Voeg de rode peper met de peterselie toe en bak nog 2 min. Schep het chorizomengsel uit de pan op een bord.
Veeg de pan schoon. Smelt dan in de koekenpan de rest van de boter. Dep de visfilet droog met keukenpapieren bestrooi met zout en peper. Bak de roodbaarsfilet in 2-3 min. per kant bruin en net gaar vanbinnen.
Roer de crème fraîche door de zuurkool en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de zuurkool over 4 borden. Leg de visfilet erbij en bestrooi met het chorizopeterseliemengsel.
* Gebruik je zuurkool uit een pakje, dan zit er meestal flink wat vocht in, laat de kool dan even uitlekken. Verse zuurkool uit het vat is droger, die hoeft niet uit te lekken.
Bereiden ± 40 min.