Masterchef Phoebe Wood gaat voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd. Haar gerechten zitten vol groenten en, ook fijn, geven nauwelijk afwas. Spruitjes, gedroogde chorizoworstjes, pasta en taleggio; alles op één plaat zo de oven in!
Probeer ook eens deze spruitjes uit de oven met rodewijn-tijmboter!
geroosterde spruitjes met pasta, chorizo en taleggio
hoofdgerecht (4 personen)
500 g groene of paarse spruitjes
3 el extra vergine olijfolie
3 gedroogde chorizoworstjes*, zonder vliesjes, fijngesneden
300 g korte pasta (bijv. maccheroni calabresi)
200 g taleggio (zachte roodschimmelkaas), in stukjes
(paarse) basilicum en sherryazijn, voor erbij
Verwarm de oven voor op 220°C.
Halveer de spruitjes als ze fors zijn en verdeel ze over een niet te grote braadslee. Besprenkel de spruitjes met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster ze ± 15 min. tot ze net beginnen te kleuren.
Neem uit de oven en strooi de chorizo erover. Rooster nog 10-15 min. tot de spruitjes mooi kleuren en de chorizo knapperig is.
Kook intussen de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Voeg de gare pasta toe aan de slee en schep de taleggio erdoor.
Verdeel de pasta over borden en strooi er (paarse) basilicum over. Besprenkel met wat sherryazijn en serveer.
* Als je geen chorizoworstjes kunt krijgen, koop dan een dikke plak chorizo van ± 125 g die je klein snijdt.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 30 min.
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN