Wauw: Rutger van den Broek wint de delicious. publieksprijs 2019

Jullie hebben massaal gestemd op jullie favoriete kookboek voor de delicious. publieksprijs. Maar er kon er maar één de winnaar zijn: Masterclass Cakes van bakkoning Rutger van den Broek. 

Met maar liefst 34,7% van de ruim negenduizend stemmen ging Rutger er met de begeerde prijs vandoor.

Masterclass Cakes

Rutger won in 2013 Heel Holland Bakt en heeft sindsdien absoluut niet stilgezeten. Hij geeft bakboek na bakboek uit – waaronder de Bakbijbel en de Koekjesbijbel – daarnaast publiceert Rutger recept na recept op zijn blog vol inspirerende bakrecepten. Voor de publieksprijs nomineerden wij Masterclass Cakes vol heerlijke cakerecepten: 100% foolproof, maakbaar en stuk voor stuk klassiekers waarop je altijd terug kunt vallen.

Je koopt Masterclass Cakes voor €16,99 in de boekhandel of online, bijvoorbeeld via bol.com. 

De shortlist

Op de shortlist voor de publieksprijs stonden nog vier kookboeken van het afgelopen jaar die volgens ons perfect passen bij delicious. De namen: Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen voor stoere mannen én vrouwen en De bijbel van de Franse keuken van Alain Caron, vol evergreens uit de Franse keuken. Ook Luilekkerland van Charlotte en Onno Kleyn stond op de shortlist, waarin 400 jaar koken in Nederland wordt uitgelicht. En last, but not least: Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven. Vol inspirerende en maakbare recepten van topkwaliteit.

Rutger, van harte gefeliciteerd! Wij vieren zijn overwinning met deze twee recepten:

engelse fruitcake rutger - delicious

engelse fruitcake

Rutger: ‘Deze Engelse fruitcake zit boordevol gedroogd fruit en noten. Dit is zeker geen lichte tulband, maar wel een heel smaakvolle! De vulling kun je naar eigen smaak variëren, zolang je maar ongeveer op hetzelfde totaal- gewicht uitkomt als de vulling in dit recept. De cake kun je prima enkele dagen tot een week van tevoren maken, de smaken worden dan alleen maar intenser.’

>> naar het recept

perenplaatcake rutger - delicious

perenplaatcake met ricotta en hazelnoten

Peren worden veel minder vaak in cakes gebruikt dan appels. Zonde eigenlijk, want een goede perencake is minstens zo lekker als een appelcake.
De ricotta in dit recept maakt de cake heerlijk zacht van structuur, terwijl de hazelnoten juist weer voor een knapperige bite zorgen. Onweerstaanbaar!
Zin in meer met peer? Hebben we voor je! Deze lijst geeft je inspiratie voor 15x bakken met peren.

>> naar het recept

rutger wint delicious publieksprijs - delicious