welke verborgen wereld schuilt er achter ons eten? Ontdek het tijdens deze expositie

Heb je altijd al willen weten hoe de wereld achter ons eten er precies uitziet? Dan moet je binnenkort even een bezoekje brengen aan het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Vanaf 3 november kun je daar namelijk naar de tentoonstelling Food for Thought.

Lees ook: 5x heerlijke culi-films + de ideale snacks

In de tentoonstelling staat het werk van fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen centraal. Hij deed onderzoek doet naar de wereldwijde voedselindustrie en fotografeerde de voor velen onbekende wereld die achter ons voedsel schuilgaat.

De verborgen voedselindustrie in een tentoonstelling

In Food for Thought neemt Van Lohuizen je mee over de hele wereld. Hij deed onderzoek in Nederland, de Verenigde Emiraten, Saudi-Arabië, Kenia en de Verenigde Staten. Op de planning staat ook een bezoek aan China, maar de verborgen voedselindustrie van dat land vind je pas later dit jaar in de tentoonstelling.

Grote projecties en foto’s bieden een kijkje achter de schermen, van hypermoderne zaadveredelingsbedrijven en wereldhavens tot verticale landbouwbedrijven en slachterijen. Je leert onder andere waar ons voedsel nou precies vandaan komt, waar het heen gaat en je komt meer te weten over de Nederlandse scheepvaart en waarom ons land de op één na grootste exporteur van agrarische producten is.

Food for Thought laat je kennismaken met de verschillende kanten van de wereldwijde voedselindustrie van nu en onderzoekt tegelijkertijd hoe (maritieme) structuren en machtsverhoudingen van vroeger nog steeds invloed hebben.

Na een bezoek vraag je je waarschijnlijk af: hoe ziet een meer gelijkwaardig en duurzaam voedselsysteem er eigenlijk uit? Echt food for thought dus.

De tentoonstelling is tot en met 9 juni 2024 te bezoeken. Wil je meer weten of direct een kaartje kopen? Bezoek de website van de tentoonstelling.

Liever lezen over eten? 9 culinaire boeken die je als foodie écht wil lezen

Tentoonstelling Food for Thought Scheepvaartmuseum