5x heerlijke culi-films + de ideale snacks

Het kneden van deeg, gesis van pannen en het walsen van een goed glas wijn – je zou bijna je scherm in willen duiken tijdens food-films als deze. We hebben vijf heerlijke culi-films op een rijtje gezet om bij weg te zwijmelen. Verrassing: onderaan vind je bijpassende snacks. Jouw avond kan niet meer stuk!

Luister je liever naar een podcast? Hier vind je de leukste culipodcasts op ’n rijtje.

Films

1. No reservations (Netflix)
Het leven van chef-kok Kate wordt op z’n kop gezet wanneer haar zus overlijd in een auto-ongeluk en zij de enige voogd van haar nichtje blijkt te zijn.

2. Soof 1 + 2 (Netflix & Videoland)
Chef-kok Soof is bijna 40 en staat onder druk met drie kinderen, een slecht lopend cateringbedrijf. Een flirt met een knappe Amerikaan is het gevolg. Deel 2 is net zo leuk, dus met deze films ben je wel even zoet.

3. Julie & Julia (Pathé thuis)
Julie heeft schoon genoeg van haar saaie leventje en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de beroemde Amerikaanse tv-chef Julia Child onder ogen krijgt besluit ze álle recepten uit het boek te gaan bereiden.

4. Brasserie Valentijn (Netflix & Videoland)
Chef-kok Valentijn ontvangt 14 februari mensen in haar restaurant voor romantische etentjes. Dan loopt plots een oude vlam haar restaurant binnen.

5. Hartenstraat (Netflix & Videoland)
In de Negen Straatjes in Amsterdam bloeit de liefde. Hopelijk ook voor een gescheiden traiteur en zijn nieuwe buurvrouw.

Snacks

Met deze heerlijke snacks is je movie night helemaal compleet. Precies genoeg om bij elke film een nieuwe versnapering te maken.

Krab bitterballen creme fraiche | delicious

krab-bitterballen met dille crème fraiche

Ga voorbij aan de bitterbal en maak voor de borrel deze krabbitterballen met een frisse dip van crème fraiche en dille!

>> naar recept

Snelle dumplings - delicious

snelle dumplings met zoetzure venkel

Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze dumplings, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.

>> naar recept 

knolselderij-frieten-delicious

knolselderijfrieten met peterseliemayonaise

Maak eens geen friet van aardappel maar van knolselderij. Knolselderij heeft een uitgesproken eigen smaak. Een beetje anijsachtig en lichtzoet. Maak er deze friet van als bijgerecht. Samen met peterseliemayonaise weet je niet wat je proeft!

>> naar recept

chili-limoenpopcorn | delicious

chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn

Popcorn is een makkelijke snack, maar ga eens uit je comfort-zone. Deze chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn, is een heerlijke mix van pittig, zuur én zoet. Wij zeggen ja tegen deze bijzondere snack!
Ook heel lekker bij de film: popcornijs!

>> naar recept 

aardappelchips-delicious

aardappelchips met kaastopping & dille

delicious. aardappelchips (100 g) zijn extra dik gesneden, heel licht gezouten en gemaakt van 3 aardappelsoorten: gele agria, paarse vitelotte en rode lady rosetta. Perfect voor een borrelhapje met kaastopping & dille.

>> naar recept 

 

movienight - delicious