met kerst eten bestellen? Onze favoriete opties

Soms is het wel zo lekker om met kerst eten te bestellen. Dít zijn dan onze favoriete adresjes voor het bestellen van een kerstdiner.

Wij zijn natuurlijk gek op het kerstdiner. Voorgerechten, hoofdgerechten en speciale nagerechten. We kunnen je eindeloze combinaties geven voor het perfecte menu. Maar met drie (en soms zelf meer) avonden op een rij, snappen we het ook heel goed als je er soms even niet over na wil denken.

Lees ook: zo kies je de perfecte wijn voor kerst, volgens deze top-wijnkenner

Kerstboxen om met kerst eten te bestellen

Wil je wel zelf koken, maar heb je vooral geen zin om heel lang na te denken over de lekkerste gerechten? Of vind je het misschien moeilijk om te bepalen welke voorgerechten bij welke hoofdgerechten passen? Dan kan het een uitkomst zijn om een kerstbox te bestellen met alle ingrediënten en recepten voor een compleet diner.

Bijkomend voordeel: je hoeft je ook niet meer druk te maken over de uitdaging van kerstboodschappen. Je hoeft niet meer langs verschillende supermarkten of speciaalzaken en hebt toch alles vers en ruim op tijd in huis.

1. Lindenhoff x Café Parlotte

Bij Lindenhoff eet je deze kerst alsof je in een restaurant zit. En wat voor restaurant: Café Parlotte in Amsterdam verzorgt dit jaar het kerstmenu. Bij dit restaurant komt de redactie sowieso graag voor goede bistrot-klassiekers met een twist. Extra lekker dus dat ze dit jaar een menu samenstelde met de beste producten van Lindenhoff. Het menu bestaat uit drie gangen met onder andere Langzaam gegaarde Baambrugs big met radicchio en pompoencrème. Je vindt het hele menu hier.

Geen zin in het hele menu maar wel een stukje makkelijker het kerstdiner door? Bij Lindenhoff kun je ook terecht voor verschillende kaasplanken speciaal voor de kerst, een box vol bijgerechten en zelfs een kerstonbijtbox. Bekijk alle boxen hier.

2. De kerstkrat van Crisp

Crisp werkt tegenwoordig samen met De Krat. Je kunt hier dan ook een speciaal kerstkrat bestellen dit jaar. Deze box – of krat dus – zit vol met lokale producten én lekkere recepten. Voor deze feestdagen bestaat de box uit een vijfgangenmenu en kun je ook kiezen voor een vega variant. Op het menu staat onder andere Winterposteleinsoep en Warme appel met pecancrumble en karamel.

Ook handig: je kunt meteen de rest van je boodschappen zoals wijn, kazen en lekkers voor op de borrelplank bestellen. Bekijk de box hier.

3.Kerstdiner bestellen bij Boerschappen

Ook bij Boerschappen kun je een lekker menu bestellen voor het kerstdiner. In de vlees/vis variant vind je onder andere het recept en alle ingrediënten voor Hertenbiefstuk met krokante cavolo nero, wilde bessenjus en pompoencrème en Gepocheerde peer in kruidige dennennaaldensiroop met speculaascrumble en hangop. Bekijk hier meer informatie over de box en het menu.

4. Kerstdiner van de Librije, Restaurant Daalder, de Treeswijkhoeve, Ron Gastrobar of een van de vele andere restaurants via Sous

Het begon misschien in coronatijd, maar wat zijn we blij dat je via Sous nog steeds boxen kunt bestellen van je favoriete (sterren)restaurants. Verschillende zaken bieden een kerstbox aan, zoals Daalder en de Librije.

Voor deze menu’s hoef je zelf alleen nog wat kleine dingen te doen voor de finishing touch. De rest hebben de chefs al voor je voorbereid. Alle boxen voor de december feestmaand zijn hier te bestellen.

Wat meer inspiratie om zelf te gaan koken? Dit zijn onze delicious. kerstmenu’s.

En haal ook het kerstnummer in huis!

delicious. kerstdiner