4 vegan foodtrends die de moeite waard zijn om te proberen

Ja, vegan is hip en je hoeft tegenwoordig niet meer uit te wijken naar speciale restaurants om een vegan maaltje te bemachtigen. Culi-redacteur Merijn Tol zocht uit wat momenteel hot & happening is op het gebied van vegan eten. Komt ‘ie! 

‘Melk’ van erwten
Ehm, melk van erwten? Kan! Ripple Foods in Amerika maakt melk van gele erwten die meer eiwitten en minder suikers bevat dan alle andere melkvervangers én meer calcium dan koemelk. Een duurzame, voedzame zuivelvervanger! Hier nog niet te koop, maar we zijn heel benieuwd.

ripplefoods-erwtenmelk-delicious

Magnum? So last season…
Want: nu is er vegan kokosijs van Abbott Kinney! Met de looks van een magnum, maar nu geen pakje ‘boter’, maar bevroren kokos-yoghurtijs omhuld met een dun laagje chocolade. En dat allemaal aan een stokje. Lik, hap, lik, weg!
Webshop: abbotkinneys.com

Vegan supermarkt
Een vegan supermarkt in Den Haag met een uitgebreide webshop erbij. Bestel dus hier je cashewbrie of andere speciale producten.
Webshop: veggie4u.nl 

IJs in een perfecte wereld
Zonder suiker en zonder zuivel, maar toch lekker vol, romig én zoet. Op basis van kokos met zoetmakers als xylitol. En ook nog versterkt met vitaminen. Klinkt goed. Er is nu Double Choc Chip, Raspberry Ripple en Pistache.
Webshop: perfectworldicecream.co.uk

PRODUCTIE & TEKST MERIJN TOL BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE BRON RIPPLEFOODS & FOODLOG.NL

Vegan icecream - delicious