dit vind je in het extra dikke lente-nummer van delicious.

dit vind je in het extra dikke lente-nummer van delicious.

De lente straalt op alle culi-fronten, op de markt, in de kas, je tuin of op je vensterbank. Overal die groene ingrediënten waarmee je NU aan de slag wil in je (buiten)keuken. Het delicious. mei-nummer telt maar liefst 56 recepten om het voorjaar te vieren.

Bestel het magazine nu.

Bistro Zacht Staal

Ontdek in Beverwijk de oase van Bistro Zacht Staal en proef op het terras de creatieve plattelandskeuken van chef Kees Elfring. Bij Kees gaat het altijd om de allerbeste ingrediënten, eenvoud én smaak. Wij komen er bijvoorbeeld maar al te graag voor de gegrilde prei met sambal; een buitengewoon eenvoudige combi, maar een schot in de roos.

Hester de Goede neemt het culi-stokje over van Julie & Liselore maakt een uitdagend weekendmenu

Dé hamvraag – wat zullen we eten? – hoef je niet meer te stellen, want culi-redacteur Hester de Goede kookt met een twist en altijd simpel, snel & gezond. Hester woont met haar man Metin en dochter Jackie in Amsterdam. In deze nieuwe rubriek kookt ze elke maand 5x no-nonsense: simpel en snel met een half uur bereidingstijd. Met maximaal 12 ingrediënten, altijd uit de supermarkt.

Liselore neemt op haar beurt de tijd, en viert het weekend. Vanuit haar thuiskeuken maakt ze uitdagende Japanse hapjes om je vingers bij op te eten.

De smaak van vrijheid: soep met Jet & Oma

Serveer jij op 5 mei de vrijheidssoep van chef Jet van Nieuwkerk? Zo eet je goed en vier je dat we in vrijheid kunnen leven. Jet: ‘Als ik het oorlogsnieuws van nu volg, krijg ik een ongelooflijk machteloos gevoel. Ik ben zo dankbaar dat we hier in vrijheid kunnen leven.’

Minestrone met boerenkool en witte bonen
Jet van Nieuwkerk: "De Vrijheidssoep 2025 is helemaal vegan, en heb je in de koelkast nog een broccoli of restje bloemkool liggen? Doe ‘m er dan absoluut bij. Oud brood over? Daar bak je croutons van. En wil je nóg meer lekkers, maak er dan zelfgemaakte pesto bij."
naar recept
Vrijheidssoep-Jet 3, fotocredits Ruud Janssen LR (1)

Mei = Groentemaand

Nu de lente lonkt smaken groenten nog beter! Grillen, blakeren, koken of stomen, geef prille voorjaarsgroenten extra aandacht en je wordt beloond.

Dille & Kamille – ons favoriete adres voor handige keukenhulpjes en alles wat je nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten – is initiatiefnemer van Meimaand Groentemaand. Wij zijn supertrots dat we in deze editie samen met Dille & Kamille extra veel groente serveren. Samen inspireren we iedereen om lekker en bewust te eten. Op deze speciale pagina vind je veel meer recepten en inspiratie.

Broodbakkers zijn we allemaal

Stok- of desembrood, croissants of melkbolletjes, thuis brood bakken is aanstekelijk. Doe je mee?

Tamara’s roots

Tamara Ivanović neemt je mee naar haar roots in Sarajevo. Haar menu barst van de verrassende mediterrane smaken. Probeer sowieso haar brandnetelklepe met daslookboter. Nu nog in het seizoen, dus wacht niet te lang!

Uit Zweden

delicious. reist door het milde & zilte klimaat van Zweden en treft de allerlekkerste schaal- en schelpdieren én zeewier.

Om de groentemaand af te trappen: broccoli koken: zo pak je het goed aan + recepten