híer wil je eten volgens de nieuwe Lekker500 – de grootste stijgers, nieuwkomers en de top 3

De nieuwe Lekker500 is weer uit! Het is dé gids die je vertelt waar je moet eten dit jaar. Ieder jaar worden hier de beste restaurants van het land in verzameld.

Ieder jaar wordt door de kenners van Lekker500 met grote zorg gezocht naar de beste nieuwe restaurants. Bekende namen worden opnieuw zorgvuldig beoordeeld en zo ontstaat de lijst met de allerbeste restaurant.

Hoewel dus ook de bekende topzaken weer een plek hebben in de lijst zijn er dit jaar ook maar liefst 12 nieuwkomers in de top 100. In totaal zijn er zelfs 46 nieuwe restaurants in de lijst!

dé 7 favoriete Amsterdamse restaurants van Yvette van Boven

De top van de Lekker500

Eén van die nieuwe namen staat zelfs in de top 3. Na het Brabantse sterrenrestaurant Tribeca op nummer 3 vind je dit jaar staat op nummer 2 Brut172 van Hans van Wolde. Op nummer 1 vind je de, inmiddels klassieke, Librije. Allemaal nog nooit geweest? Dan is dit een mooie aanleiding om ze dit jaar eens bovenaan je eigen lijstje te zetten.

Ook in de top 20 zijn een paar nieuwkomers. Het zijn weliswaar geen nieuwe zaken, maar ze worden dit jaar wel extra goed beoordeeld door Lekker500. Er zijn 7 nieuwe binnenkomers: 211 op plaats 5, Bij Jef op 12, Meliefste op plaats 13, Zarzo op 14 en De Leuf op plaats 17. Ook op nummer 18 is een nieuwe naam te vinden: ’t Nonnetje. Restaurant Parkheuvel heeft dit jaar de negentiende plek gekregen.

De grootste stijgers

Dat er altijd wel iets nieuws gebeurt in de restaurantwereld wordt wel weer bevestigd met deze nieuwe Lekker500. Zo zijn er een heleboel nieuwe, jonge chefs die iets nieuws toevoegen aan het horecalandschap. Maar ook de gevestigde orde blijft zich vernieuwen. Daarom zijn er ook een heleboel grote stijgers in de lijst.

Zo stijgt Château Neercanne in Maastricht met maar liefst 41 plekken naar plek 46. ’t Ganzenest in Rijswijk stijgt 28 plaatsen en staat dit jaar op plaats 68. Restaurant Noor in Groningen stond vorig jaar voor het eerst in de lijst en stijgt dit jaar al met 26 plekken naar plaats 38. Alma in Oisterwijk staat nu, na een stijging van 24 plekken, op nummer 39.

Liever net over de grens? Ga naar Gent! Tips voor restaurant, hotel en koffie

Hans van Wolde restaurant - delicious