de beste Instagram-recepten van augustus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Iedere week posten we de meest smakelijke foto’s op Instagram. Gerechten waarvan je na één blik weet dat je ze in je mond wil stoppen. Drool-worthy zeggen ze dan aan de overkant van de plas: kwijl-waardig. Dit zijn de vijf beste recepten van deze maand.

Weinig tijd? Ga dan voor kant-en-klare gnocchi en maak deze 12 recepten.

5x recepten die jullie deze maand massaal hebben geliked en hebben opgeslagen op Instagram, omdat ze er stuk voor stuk verschrikkelijk lekker uitzien:

aardbeien-macadamiacrostata
Bestrijk de crostata met een dikke laag frangipane, voor de variatie gemaakt met macadamianoten in plaats van amandelen – dit is een topcombinatie met de aardbeien! Het deeg wordt nog knapperiger als je de crostata op een pizzasteen bakt.
SEIZOENSFRUIT: Deze crostata kun je natuurlijk ook met ander seizoensfruit als nectarines, pruimen of peren maken. Alles wat je maar lekker vindt.
naar recept
aardbeien macadamia
hele zalmzijde met kruidige ahorn-mosterdkorst
Met een laagje zoet-pittige mayo krijgt deze hele zalmzijde in de oven een verrukkelijke korst.
Want of je vis nu stoomt, en papillote bereidt, grilt, roostert of in de oven gaart, het is allemaal even lekker. Precies waar je zin in hebt in de zomer. Op naar de viswinkel of -kraam!
naar recept
zalm met kruidige ahorn-mosterdkorst
Sardijnse casadinas
Chef Giovanni Pilu is Australisch-Sardijns en kookt graag zijn moderne versie van de Sardijnse keuken. Perfect voor te bereiden, dus kies een zonovergoten dag en vraag je vrienden voor een Italiaanse middag aan tafel.
Het aantrekkelijke van deze authentieke taartjes? De mooie balans tussen zoet en hartig. Heel fijn als toetje na een lichte lunch met een sterke espresso ernaast!
Of maak deze amarettisandwiches met espressocrème.
naar recept
ricotta pecorino casadina
frangipanetaartje met mango en blauwe bessen
Rutger bakt voor delicious. een frangipanetaartje met mango en blauwe bessen. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘In deze taart proef je veel verschillende structuren; knapperig amandeldeeg, zachte pistache-frangipane, romige banketbakkersroom, vers fruit en pistachenootjes om het af te maken. Geniet!’
naar recept
tropisch taartje mango blauwe bessen | delicious
Franse vissoep met pastis & laurierbrood
Deze vissoep van Janneke is royaal gevuld met gestoofde venkel, paprika, verschillende vissoorten en gamba’s. Serveer gulle kommen en geef er knapperig laurierbrood met zoute boter bij.
Weinig tijd? Maak de soepbasis een dag eerder en zet koel weg. Breng de volgende dag de soep weer aan de kook en voeg de vis en gamba’s toe.
naar recept
Franse vissoep met pastis
aardbeien macadamia