Als zoekmachines konden praten, zouden ze dit jaar waarschijnlijk zeggen: ‘Heb je even?’ Van kipgerechten die compleet viral gingen tot een onverwacht broodje: van deze recepten kregen mensen wereldwijd niet genoeg dit jaar. Google maakte vandaag zijn bekende jaarlijkse zoeklijstjes bekend: Year in Search 2025.
Dat doet de zoekmachine ieder jaar. In een paar simpele overzichten laten ze zien wáár mensen nou precies naar zoeken. Vorig jaar was dat uiteraard de Dubai chocolate bar, jou vast wel bekend. Maar bijvoorbeeld ook Tanghulu, gesuikerde fruitspiesjes uit China die daar enorm populair zijn als streetfood. De volledige lijst van vorig jaar zie je hier.
Wat is de Dubai chocoladereep van dit jaar? Dit is de top tien van 2025.
1. Hot honey: alledaags gouden goedje
Zoet en spicy smelten samen in hot honey: hét condiment dat afgelopen jaar definitief mainstream ging. Wat begon bij pizzeria’s belandde in rap tempo op de menu’s van de grote ketens. En wij begrijpen wel waarom: dit goedje maakt alles spannender, van fried chicken en geroosterde veggies tot cocktails en desserts.
In dit artikel lees je hoe je het zelf maakt:
2. Marry Me Chicken
Smeuïge roomsaus, zongedroogde tomaatjes, knoflook, Parmezaan… en kip. Marry Me Chicken is Italiaanse-Amerikaanse éénpansgeluk. Dankzij TikTok en Instagram ging deze ‘proposal-worthy’ hype pas echt vliegen en voor we het wisten waren er talloze variaties bedacht door het internet, zoals Marry Me Chicken Soup.
Zelf maken? Culi-redacteur Hester tikte het recept voor je op:
Bye bye vakantie! We keren zo rustig mogelijk terug naar het normale leven. Gelukkig is september vaak nog superzomers en dat vraagt om makkelijk en snel comfortfood. Vers, afwisselend, origineel en in een half uur gefixt, zoals deze kipstoof!
naar recept3. Chimichurri: fris en zesty
Deze Argentijnse ‘saus’ van peterselie, knoflook, azijn en chilipeper was in 2025 overal. Chimichurri kreeg een verrassend, nieuw imago en wordt vandaag de dag voor méér gebruikt dan alleen gegrild (rund)vlees. Ook vis, geroosterde kip en vega-spiesjes kregen een instant upgrade.
Deze frisse, pittige chimichurri rojo is de perfecte smaakmaker voor bij de gourmet. Hij geeft vlees, vis én vega meteen dat extra beetje pit.
naar receptPlet de aardappels, zo worden ze extra knapperig van buiten. De chimichurri is fris, kruidig én pittig en combineert geweldig met de zachte aardappelsmaak. Zomer op je bord!
naar receptNodig iedereen uit die graag vis eet en ga helemaal los met vis in zoutkorst. Maak het feest compleet met een frisse chimichurri gemaakt van gegrilde paprika, kappertjes en augurk.
naar recept4. Chiapudding: terug van nooit weggeweest
Chiapudding werd in 2025 een favoriet voor de ochtend en middag. Makkelijk, voedzaam en volledig plant-based.
Ons favoriete chiapudding-recept:
Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
naar recept5. White Chicken Chili: comfortfood, maar dan lichter
Denk chili, maar dan in een witte variant. Met kip, witte bonen en vaak een romige of bouillonachtige basis. Het is alles wat je wilt: warm comfortfood, maar dan minder zwaar als de klassieke rode chili.
Op de website van New York Times kreeg dit recept vijf sterren.
6. Lasagnasoep: lasagna, maar dan als soep
De naam zegt het al: we hebben het over lasagna, maar dan lepelbaar. Deze trend ging op sociale media viral tijdens ‘soup season’ en past ook helemaal bij onze hang naar makkelijke eenpansmaaltijden. Minder werk dan een traditionele lasagna, maar net zo gezellig. Hier vind je een recept.
7. Taugé: lekker knapperig
Waarom taugé, of bean sprouts, zo populair waren afgelopen jaar? Een directe aanleiding kunnen we niet vinden, maar feit blijft dat taugé perfect past in talloze gerechten. Vooral ook de plant-based gerechten. Ze geven bowls, noedels en salades een lekkere bite.
Taugé is een spruitgroente en wordt gekweekt uit katjang idjoe boontjes, een klein groen tropisch boontje. Te koop bij de toko en natuurwinkels. Taugé smaakt rauw heel lekker maar het is verstandig om het net 10-15 tellen in kokend water te dompelen om evt. aanwezige bacteriën te doden. Spoel dan gelijk koud als je het bijvoorbeeld in deze taugésalade wilt gebruiken. In spruitgroente zitten in verhouding meer vitaminen en mineralen dan volgroeide groente, omdat zo’n kiemplantje nog veel reserve moet hebben om tot wasdom te groeien.
naar recept8. Courgettebrood
Ook zucchini bread komt terug in de lijst met populairste zoekopdrachten op Google. Thuis bakken is hot, en een heerlijk courgettebrood mag dan niet ontbreken. Zeker niet wanneer je armen vol courgette uit eigen tuin haalt.
Yvette maakt binnen no-time dit courgettebrood, en jij straks ook!Probeer ook haar snelle inmaakrecept: perfect voor harde groenten als radijs, wortel en komkommer.
naar recept9. Paprika’s
Paprika’s speelden een glansrol in 2025, vooral dankzij hun kleur, veelzijdigheid en vriendelijke prijs. We maakten gevulde paprika’s, traybakes, stoof en andere makkelijke maaltijden.
Janneke: 'Vul paprika's met kruidige spinazie, gemarineerde linzen, romige geitenkaas, gerookte amandelen én mijn nieuwe favoriet: chili-olie.'
naar recept10. Geroosterde kip
De klassieker der klassiekers was misschien wel populairder dan ooit. Het is precies waar mensen wereldwijd trek in hadden: lekker eenvoudig, comfort en gezelligheid. Sommige klassiekers zijn gewoon al-tijd goed en verdienen een plekje aan tafel. En in Google’s toplijstje.
Met fijngemalen cashews maak je de saus rijk & romig. Pulao of pilav is een rijstgerecht met specerijen waar soms groenten doorheen gaan. In dit geval maak je een diepgele saffraan-pulao. Een echt feestgerecht.
naar recept








