bbq kopen? Dit zijn de populairste merken van Nederland

Wil je een bbq kopen? Bij delicious. zijn we altijd op zoek naar de laatste foodtrends en die vind je dan ook steevast terug in het magazine. Voor online duiken we ook graag in de data: waar zoeken Nederlanders op Google naar? Of specifieker: welke bbq willen we nu en masse hebben?

Via een tool die het zoekgedrag op Google onderzoekt, kwamen we tot onderstaande lijst. Toegegeven: er zit wat verschil in volgorde, afhankelijk van welke tool je gebruikt. Toch geeft onderstaande lijst een goed beeld van welke bbq-merken op dit moment populair zijn.

Wil je weten welke bbq écht goed bij jouw situatie past? Lees dan ook dit artikel van redacteur Joy, die je haarfijn het verschil tussen alle bekende bbq’s uitlegt. Zo wordt kiezen wat bij jouw past een eitje.

Speciale vermelding: de kamado bbq

Want tja: kamado is geen merk, maar een type-aanduiding. Een kamado (Japans voor ‘haard’ of ‘oven’) of keramische barbecue kun je het beste vergelijken met een oven, omdat de isolerende werking van het materiaal ervoor zorgt dat de temperatuur in de barbecue stabiel blijft. Het is een barbecue die heel geschikt is voor zowel beginners en gevorderden als experts, omdat je op een kamado makkelijk en snel leert om het vuur te controleren. Eenmaal aangestoken kan er niet zoveel meer fout gaan.

En laten wij Hollanders nou juist dáár veel naar zoeken. Van welk merk-ie is, dat laten we in eerste instantie achterwege. Maar als je googelt, kom je al snel uit bij merken als Big Green Egg, Basterd, Kamado Joe, Keij Kamado, Grill Guru en de Patton. Stiekem dromen veel Nederlanders dus van zo’n Japanse houtskoolbarbecue met een dikke, keramische kuip en deksel.

Wil je meer leren over de voor- en nadelen van een kamado bbq? Lees dan ook dit artikel!

Welke zoektermen – en dan wél merken – hoog eindigen?

Weber bbq

Wie kent ‘m niet? De houtskool kogelbarbecues kunnen we inmiddels als algemeen bekend bestempelen. Maar het merk biedt nog veel meer, van buitenkeuken tot elektrische barbecue. Om de accessoires hoef je niet verlegen te zitten. Je hebt er talloze en kunt ze op bijna iedere straathoek vinden.

Green egg bbq

Daar is-ie weer: de kamado bbq! Al sinds de jaren ’70 bouwt het Amerikaanse Big Green Egg deze groene, ei-vormige barbecues. Met een Big Green Egg kun je direct aan de slag, of je breidt hem uit met de verschillende accessoires. Maak met de verschillende onderstellen en zijplanken een buitenkeuken of leef je uit met verschillende rekken en ‘conveggtors’ om er een oven van te maken.

Boretti bbq

Laat je niet misleiden door de naam, Boretti is honderd procent opgericht door Nederlanders. Maar: ze helpen je wel bij het realiseren van je Italian lifestyle. En wie wil dat niet? Al 25 jaar ontwikkelen ze kookapparatuur met design dat doet denken aan het land van pizza en porchetta. Je kent ze van de fornuizen, maar je shopt hier ook als je een prachtige buitenkeuken, barbecue of terrasverwarmer wil.

Bastard bbq

The Bastard is Japanse eeuwenoude Kamado-techniek, maar dan in een Nederlands design. Hem kapot-stoken is praktisch onmogelijk, want hij kan een temperatuur tot 450 graden aan. Zoals bij andere kamado-merken kun jij je lol op: roken, pizza’s bakken, slow cooken, het kan allemaal.

Cobb bbq

We schreven er onlangs al over: tafelbarbecue COBB is hot. Of niet helemaal. Want dankzij het ontwerp blijft deze bbq aan de buitenkant koel. Dat maakt hem perfect voor op de boot, of de camping of in het park.

Lees er hier meer over.

Napoleon bbq

Het Canadese merk Napoleon heeft eigenlijk wel voor ieder wat wils. Grillen op gas, houtskool of elektriciteit: het is allemaal geen mogelijk. In het assortiment zit altijd wel een bbq die in jouw straatje past. Van simpele campingbbq tot uitgebreide buitenkeuken.

Ofyr bbq

Ofyr ken je als de vuurschaal waar je eten op kunt bereiden. Oud-bankier Hans Goossens importeerde de Zweedse Feuerring, maar zag nogal wat nadelen. En dus maakte hij zelf een nieuw ontwerp. Grillen doe je boven het vuur, bakken en koken op de stalen ring. En met diverse opzetstukken kun je bijvoorbeeld ook een pizza-oven of paella-pan toevoegen. Inmiddels is het product in meer dan 80 landen verkrijgbaar en maakt Ofyr ook buitenmeubilair, kookgerei en andere accessoires.

Lees ook: braai of barbecue: dit moet je weten

big green egg