Je kunt haar kennen als TV-kok, van haar boek de Pastabijbel en onze eigen delicious.academy cursussen: Roberta Pagnier!
Denken we aan de Italiaanse keuken? Dan zien we gelijk deze elegante alleskunner voor ons. Gepassioneerd, energiek en áltijd met humor – zo kunnen we haar het best omschrijven. Wie is Roberta en wat doet ze allemaal?
Duik straks lekker de keuken in! Razendsnel Italiaans: 66x recepten.
Dit is Roberta Pagnier
Ze groeide op in Zaandam (1979) met Nederlandse én Italiaanse roots. Haar voorliefde voor alles wat met pasta te maken heeft, is dus met de paplepel ingegoten. Haar studie aan de UVA, Europese Studies, heeft de ambitieuze Roberta altijd gecombineerd met banen in verschillende – hoe kan het ook anders – Italiaanse restaurants!
Zo kon haar liefde voor koken steeds groter groeien. Kookvideo’s maken voor Het Parool was een logische volgende stap en ze werkte ook geruime tijd voor iens.nl. Sindsdien zijn Roberta Pagnier en de culinaire wereld onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
Roberta op TV
Haar programma’s Wat eten we?, De Makkelijke Maaltijd en Cucina Povera waren erg populair op 24Kitchen. Bij Carlo’s TV Café schitterende de Italiaanse schone door iedere week de lekkerste gerechten voor Carlo en zijn gasten op tafel te zetten. In dezelfde periode bouwde ze haar cateringbedrijf op, waardoor nog meer mensen van de heerlijke kookkunsten van Roberta konden genieten.
Zoals bij iedere kok gaat het haar om het eten, maar ook om de dingen die dat eten teweeg brengt. Grote tafels vol lekkernijen, familie, warmte en gezelligheid: dát is waar het om draait voor Roberta. “Ik heb mij de Italiaanse keuken eigen gemaakt om mij verbonden te voelen met mijn moederland.”
Lees ook: 52x Italiaanse zoete lekkernijen.
Het liefst maakt ze mensen blij door lekker voor ze te koken, waar ze zelf dan weer haar creativitiet in kwijt kan en haar ontspanning in vindt. “Je tovert bij kinderen, vrienden en familie een glimlach op het gezicht als je met iets lekkers aan komt zetten. Koken is leuk!”
Er volgden meer TV programma’s, meer boeken (Heerlijk Italiaans, Zoete Spruiten en de Pastabijbel) en inmiddels leert Roberta Pagnier je de fijne kneepjes van Italiaanse klassiekers bij de delicious.academy. Aan de hand van fijne instructievideo’s, de lekkerste recepten en handige informatie leer je net zo goed koken als Roberta.
Roberta Pagnier voor de delicious.academy
Denk bijvoorbeeld aan de basiscursus pasta, basiscursus ‘Italiaans deegwaar’ en basiscursus ‘Italiaanse klassiekers’.
Ze leert je hoe je het basisdeeg voor pasta en allerlei soorten pastavormen maakt, hoe je een heerlijke Napolitaanse pizza bereidt en de beste focaccia, krokante grissini en gevulde tortano. Maar denk ook aan klassieke carbonara, een perfecte risotto, verse gnocchi en een goede ossobuco!
Al deze waanzinnig lekkere Italiaanse gerechten kun je – met behulp van Roberta Pagnier – helemaal zelf maken. Met de finesse van een echte Italiaanse kok! Klik hier voor alle informatie over de delicious.academy en de verschillende cursussen.
Deze wil je niet missen: 7x de beste Italiaanse hotspots van Nederland.