ontdek de eigenzinnige wijnen en kazen van de 7 Canarische Eilanden

Bijzondere wijn, kazen van formaat… misschien denk je dan niet direct aan de Canarische Eilanden. Maar de zeven eilanden hebben stuk voor stuk wijn en kaas om u tegen te zeggen en die regelmatig aan de haal gaan met belangrijke prijzen en hoog scoren in wijngidsen. Hoogste tijd om kennis te maken!

El hierro heeft een keurmerk veroverd met slechts twee wijngaarden met zeer oude druivensoorten. Doordat de wijnstokken nooit aan druifluis hebben geleden, hebben ze overleefd. Het resultaat is een wijn met een natuurlijke zuiverheid. Ook maken ze op dit kleinste Canarische eiland verrukkelijke traditionele, gerookte kazen.

Fuerteventura heeft een van de beroemdste kazen ter wereld in huis: Majorero. Doordat er gemalen rode peper in de korst zit, is de kaas een tikje rood van kleur. De smaak is bijzonder: lichtzoet en zacht-zuur tegelijk.

Cran Canaria heeft veel wijnen: Negramoll, Malvasía, Listan en Negra Común. Wijnen die perfect smaken bij de bekendste kaas van het eiland: Flor de Guía, een heerlijke, romige, aromatische kaas van koe- en schapenmelk met plantaardig stremsel en kardoenstampers.

La Gomera heeft wijngaarden op steile hellingen en rotsen. De Forastera Blanca-druif, die het vaakst voorkomt op het eiland, zorgt voor een uniek palet aan smaken in de wijn. Lekker bij gerechten als Almogrote, een dip van harde kaas, Spaanse pepers, olijfolie en knoflook.

La Palma is the place to be als je op zoek bent naar bijzondere wijnen. De wijnen worden namelijk gemaakt van druiven die al lang uit Europa zijn verdwenen. Het neusje van de zalm volgens wijnexperts! Ook worden op het eiland heerlijke, gerookte kazen gemaakt van rauwe geitenmelk.

Lanzarote heeft een droge, vulkanische grond die voor bijzondere producten zorgt. De wijn heeft een intense smaak doordat de wijnstokken op vulkanisch gesteente groeien. Ook de verse en gerijpte kaas van Lanzarote heeft een intense smaak en is van uitzonderlijke kwaliteit.

Tenerife heeft een microklimaat waardoor er op het eiland wel vijf verschillende druifsoorten groeien. Heel lekker bij de wijnen van Tenerife is de lokale verse kaas. Maar ook de gerookte kaas met korst van geroosterd maïsmeel of gemalen rode peper past er met zijn milde kruidige smaakt er geweldig bij.

Klik hier voor meer info!

delicious. samen met Toerismebureau Canarische Eilanden