makreelfilet met sinaasappel en tahinsaus

Makreel is een veelzijdige vis die perfect past bij citrussmaken. Wij besprenkelen in dit recept de makreel met sinaasappelsap en bestrooien ‘m met munt voor een lekker frisse smaak. Serveer de makreel samen met een heerlijke saus van tahin & Griekse yoghurt. 

Probeer ook eens zelf thuis makreel te roken in groene thee.

makreel met sinaasappel en tahinsaus

hoofdgerecht (4 personen)

2 (bio)sinaasappels
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
2 teentjes knoflook, geperst
blaadjes van 3 takjes munt, in reepjes + extra om te garneren
3 el olijfolie om in te bakken
4 grote makreelfilets met vel
olijfolie
1 el tahin
100 g Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
2 el citroensap

Maak een marinade van de rasp en het sap van 1 sinaasappel, kaneel, komijn, de helft van de knoflook, 1 el olijfolie, de helft van de munt, peper en zout. Maak een paar sneden net door de huid van de makreel. Marineer de makreelfilets 1-2 uur in de marinade in de koelkast. Klop ondertussen een sausje van de tahin met de yoghurt, de rest van de knoflook, de citroensap en de rest van de munt.

Verhit de rest van de olie in een vispan op hoog vuur en bak de visfilets eerst ± 2 min. op de huidkant, draai ze om en bak ze in nog ± 1 min. net gaar.

Snijd de rest van de sinaasappel in partjes en serveer de vis met de saus, extra munt en de sinaasappelpartjes. Lekker met platbrood en een tomatensalade.

Bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉÉ VAN DIJK BEREIDING BEREIDING YVONNE JIMMINK RECEPTEN DOSIA BREWER EN MINTA NICOLAÏ PRODUCTIE DOSIA BREWER TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI

makreelsinaasappel-deliciousmagazine