Makreel is een veelzijdige vis die perfect past bij citrussmaken. Wij besprenkelen in dit recept de makreel met sinaasappelsap en bestrooien 'm met munt voor een lekker frisse smaak. Serveer de makreel samen met een heerlijke saus van tahin & Griekse yoghurt.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2biosinaasappels
1tlkaneel
1tlgemalen komijn
2teentjesknoflook,geperst
blaadjesvan 3 takjes munt,in reepjes + extra om te garneren
3elolijfolie om in te bakken
4grote makreelfilets met vel
olijfolie
1eltahin
100gGriekse yoghurt
1teenknoflook,geperst
2elcitroensap
Instructies
Maak een marinade van de rasp en het sap van 1 sinaasappel, kaneel, komijn, de helft van de knoflook, 1 el olijfolie, de helft van de munt, peper en zout. Maak een paar sneden net door de huid van de makreel. Marineer de makreelfilets 1-2 uur in de marinade in de koelkast. Klop ondertussen een sausje van de tahin met de yoghurt, de rest van de knoflook, de citroensap en de rest van de munt.
Verhit de rest van de olie in een vispan op hoog vuur en bak de visfilets eerst ± 2 min. op de huidkant, draai ze om en bak ze in nog ± 1 min. net gaar.
Snijd de rest van de sinaasappel in partjes en serveer de vis met de saus, extra munt en de sinaasappelpartjes. Lekker met platbrood en een tomatensalade.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉÉ VAN DIJK BEREIDING BEREIDING YVONNE JIMMINK RECEPTEN DOSIA BREWER EN MINTA NICOLAÏ PRODUCTIE DOSIA BREWER TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI