tips uit de testkeuken: bakken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De testkeuken is voor delicious. de heilige graal: alle recepten passeren hier de revue en worden – onder veel oh’s en ah’s – door de redactie geproefd. Maar de testkeuken is ook de plek voor alle tips & tricks die bij het bereiden van delicious.recepten komen kijken. Vanaf deze maand delen we deze in delicious.magazine in de nieuwe serie ‘delicious. helpt in de keuken’.

Knapperig korstdeeg

Wil je knapperig korstdeeg in de taart en geen ‘soggy bottom’? Volg dan deze 2014-proof tip en de klassieke truc!

  • Helemaal 2014: strijk een laagje gesmolten bittere choclolade over je blindgebakken korstdeeg. Het deeg sluit als het ware af en geeft een geweldig knapperig laagje.
  • De klassieke truc: strijk een laagje eiwit over korstdeeg na het blind bakken, om het deeg af te sluiten voor een natte vulling. Laat dit drogen in een hete oven.

Veel eiwit over?

Heb je veel eiwit over? Niet erg, want eiwitten blijven – eenmaal goed afgesloten – zeker 3 weken goed in de koelkast. Of vries ze in! Eierdooiers kun je maar 2-3 dagen gekoeld bewaren.

Wat doet zelfrijzend bakmeel?

Zelfrijzend bakmeel: sommige recepten maken er veelvuldig gebruik van…andere recepten ontwijken het alsof het vuur is. We vroegen patissier Hans Heiloo alles over zelfrijzend bakmeel. Lees verder…

 

Tips Bakken