10x soeptoppings die van je kom soep een feest maken

10x soeptoppings die van je kom soep een feest maken

Staat er soep op het menu? Verrijk en versier je soep eens met een topping. Wordt-ie nog lekkerder en feestelijker van. Wij geven je 10 geweldige toppingideeën. Ga je voor knapperig? Kies je voor kaas? Of wordt het toch spek of kokos? 

Deze toppings zijn niet alleen heel erg leuk om voor je familie op tafel te zetten, ook op een (verjaardags)feest kun je uitpakken met een hele tafel vol toppings. Hoef je alleen nog een grote pan soep te koken. Koop het lekkerste brood dat je kunt vinden, en je feestmaaltijd is af.

10x soeptoppings

1. Gevlochten spekjes

Vlecht dunne reepjes spek tot een matje. Bak het matje in een koekenpan bruin en knapperig. Leg op de soep en sprenkel wat ahornsiroop erover.

2. Zoete-aardappelchips

Schaaf zoete aardappels (bataten) op een mandoline in dunne schijfjes. Frituur ze in de koekenpan knapperig in een bodempje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met chilivlokken en zeezout.

3. Knisperige boerenkool

Scheur boerenkoolblad in stukjes en schep ze om met wat gesmolten kokosolie, zout en peper. Rooster ze op 190ºC 10 min. in de oven. Schep op de soep en bestrooi met dukkah.

4. Kokos

Strooi over de soep geroosterd kokosschaafsel, fijngesneden limoenschil en dunne groene peperringetjes.

5. Kruidige kikkererwten

Giet kikkererwten uit blik af en dep ze droog. Bak ze knapperig in de koekenpan in een bodempje olijfolie. Laat uitlekken en schep om met paprikapoeder, gemalen komijn en zeezout.

6. Ravioli met kaas

Wentel verse ravioli door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door panko of paneermeel. Frituur goudbruin en knapperig in hete olie. Laat uitlekken en schep op de soep. Bestrooi met fijngeraspte parmezaan en basilicumblaadjes.

7. Mexicana

Snijd maïstortilla’s in dunne reepjes en frituur de reepjes knapperig in een bodempje olie. Laat uitlekken. Verdeel ze over de soep, samen met geroosterde maïskorrels, blokjes avocado en verse koriander.

8. Parmezaanse tuiles

Meng 200 g fijngeraspte parmezaan met 2 tl bloem. Schep bergjes hiervan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ± 10 min. in de oven op 200ºC tot de bergjes uitgelopen zijn en goudgeel kleuren. Laat de tuiles afkoelen. Leg ze op de soep en bestrooi met gesnipperde bieslook.

Of ga voor de ouderwetse combinatie van brood en kaas en bedek je soep met heerlijk knapperig gebakken croutons uit de oven. Want waarom zou je alleen uiensoep voorzien van zo’n lekker brooddakje?

9. Japanse topping

Bak julienne gesneden gemberwortel knapperig in een bodempje arachide-olie. Schep om met gesnipperde nori, edamameboontjes en geroosterd sesamzaad.

10. Ham-kaastosti’s

Beleg sandwiches met flinterdunne beenham en geraspte cheddar. Snijd de korstjes eraf. Bak ze goudbruin in de koekenpan met wat boter en olijfolie. Snijd in driehoekjes.

RECEPTEN ALISON ADAMS & KATRINA WOODMAN FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS
STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING KERRIE RAY

Maak dit recept voor kippensoep met Parmezaanse kaas