slow, snel of sous vide koken

Wie lekker én gezond wil koken, kiest slimme apparaten waarin voedingsstoffen en vitaminen behouden blijven. Kookwinkel Oldenhof heeft een geweldige collectie apparatuur om puur eten zo puur mogelijk te bereiden. Een kleine greep uit het assortiment.

Sous vide = veilig vacuüm koken

sousvideSous vide is eigenlijk vacuümgaren, je sluit eten luchtdicht af in plastic en doet het dan in een veilig waterbad met een constante temperatuur. Zo wordt het nóg smaakvoller, perfect gegaard met meer voedingsstoffen en een betere textuur. Vlees blijft beter intact; perfect van buiten tot medium-rare van binnen, groenten houden hun intense kleur en kip blijft heerlijk sappig. De SousVide Supreme is speciaal ontworpen om thuis sous vide te koken. De temperaturen zijn veel lager dan in traditionele ovens en laat eten heel gelijkmatig garen. De SousVide Supreme is een alles-in-één-apparaat; je stelt simpelweg de temperatuur in en het apparaat controleert de watertemperatuur – tot 0,5°C. Meer voordelen; het meeste eten kan veilig uren, soms zelfs dagen in de wateroven blijven, perfect te timen dus.

Sous Vide Supreme vacuümmachine VS3000 … om eten tot 4x zo lang vers te bewaren in koeling en diepvries, normale stand + stand voor delicate etenswaren en ook een handig hulpje bij sous vide koken.

Geen ruimte? De SousVide Immersion Supreme dompelaar maakt van elke grote pan of kuip een waterbad voor sous vide koken. Te bestellen: SousVide Supreme Demi, € 399 | SousVide Supreme, € 599 | SousVide Supreme VS3000 vacuümmachine, € 179 | SousVide Immersion Supreme dompelaar, € 599

Speciaal voor delicious.lezers: de SousVide Supreme VS3000 vacuümmachine + SousVide Immersion Supreme dompelaar, nu van €778 voor €699. Bestel ‘m hier!

 

Meer sap met Kuvings slowjuicer

KuvingsBehoefte aan meer energie van vers fruit en groente en wil je alle vitaminen en mineralen binnenkrijgen? Ga slowjuicen! Vezelrijk, licht verteerbaar en een flink vitamineshot! De Kuvings slowjuicer maalt eerst stukken fruit en groente en perst ze daarna. Slowjuicen duurt nauwelijks langer dan gewoon juicen, het slow slaat vooral op het lage toerental van 40 tot 80 toeren per minuut. Groot voordeel van slowjuicen: het levert 35% meer sap op door het langzamer draaien van de pers en er komt minder lucht in. Kruiden- en bladgroentesap behoudt zelfs 60% meer vitaminen dan sap uit een gewone juicer! Minder schuim op het sap dus en behoud van meer anti-oxidanten waardoor het sap zijn natuurlijke smaak en kleur behoudt. Slowjuicen levert naast sap ook pulp op die je kunt gebruiken voor bouillon en saus. Strooi notenvezels over je salade of roer ze door koekjesdeeg.

Kuvings Big Mouth slowjuicer … is stil, voor zacht en hard fruit, alle soorten groente, tarwegras en meer, scheidt het sap van de pulp,heeft een grote vulopening, is makkelijk in gebruik, geeft extra veel sap en pulp en is te bestellen voor €449

 

Viva Vitamix, de hogesnelheidsblenders

VitamixHet Amerikaanse Vitamix maakt al sinds 1949 kwaliteitsblenders, ook voor thuiskoks. Het fijne van deze blenders is het eenvoudige gebruik en de krachtige motor – de turbo haalt zelfs 37.000 toeren per minuut! Liefhebbers van puur sap kiezen graag zo’n snelle hogesnelheidsblender, maar de Vitamix-blenders zijn ook ideaal voor pureren, hakken en blenden van verschillende ingrediënten voor smoothies, beslag, kruidenboter of marinades. De droge mengkan gebruik je voor het malen, mixen en mengen van bijv. droge granen en koffie of deeg. Het mes is zo ontworpen dat het de inhoud naar boven stuwt. De natte mengkan, waarin de inhoud naar beneden wordt getrokken, is voor sap en smoothies.

Vitamix heeft een ruime collectie blenders (waaronder de TNC 5200 serie en de Professional 750 serie) … 10 of meer standen BPA-vrij kunststof met rvs messen en heeft een royale mengbeker. De meest multifunctionele Vitamix-blender is de Professional 750-blender: 5 extra standen voor smoothies, warme soep, bevroren desserts, puree en reiniging. Te bestellen voor: Vitamix Professional 750 blender € 990 | Vitamix TNC 5200 vanaf € 649,95.

– ADVERTORIAL –