Dubbel geluk in de zomer: ideaal weer om buiten te eten én er zijn volop inspirerende verse ingrediënten beschikbaar. Tijd… om te picknicken! Dit zijn volgens ons dé ingrediënten die elke picknick tot een succes maken. Ben je het met ons eens?
Vind hier 3 tips voor barbecue- en picknicksalades!
Picknick basics: zomersmaken
Watermeloen
Pureer je met sinaasappelsap, munt, wat citroensap en granaatappelsap voor een summercooler.
Peterselie
Pluk de blaadjes, was ze en doe in een afgesloten jampot. Meng ze op het laatste moment door een salade van tomaat en rode uit, goed op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en zout.
Avocado
Prak een avocado fijn met wat citroensap en zout naar smaak. Strijk ter plekke uit over een bord en besprenkel rijkelijk met frisgroene olijfolie. Lekker op brood.
Verse kaas
Neem verse geitenkaas mee in een bakje met olijfolie en fijngesneden rozemarijn en tijm, dan kan het onderweg marineren.
Perzik / nectarine
Snijd ze in dunnen plakjes, leg op een grote schaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met witte peper.
Chilivlokken
Stamp je samen met citroenrasp en grof zout voor lekker frispittig zout: lekker over salades of over een geroosterd visje.
Rijpe tomaten
Snijd rijpe tomaten door en knijp ze goed uit boven afgekoelde uitgelekte pasta met wat olijfolie, knoflook en zout voor een snelle zomerpasta. Ook lekker met citroenrasp.
Munt
Heel fijn snijden en dan door een fruitsalade van meloen, perzik en sinaasappel mengen.
Citroen
Rasp flink wat citroenschil door een pastasalade met veel groene kruiden en Parmezaanse kaas.
Komkommer
Schaaf er met de kaasschaaf of mandoline lange linten van en schep er een eenvoudige dressing door van geraspte verse gember, rijstazijn en wat suiker en zout.
Liever recepten? Dit zijn onze 11 favoriete picknick recepten voor een geslaagde picknickmand
PRODUCTIE EN STYLING MAAIKE KOORMAN, MERIJN TOL FOTOGRAFIE STUDIO 5982