petite gâteau geeft baktips

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij patisserie Petit Gâteau in de Haarlemmerstraat (Amsterdam) staan ze in de file om taartjes te kopen. Die moeten dus wel goed zijn! Dus bedelden wij bij eigenaresse Meike Schaling, kregen geweldige recepten (zie delicious.september) en op de koop toe ook nog een paar niet te missen baktips!

  • Taartdeeg over? Bak er heerlijke koekjes van. Een leuke klus om met de kinderen te doen.
  • Als je melk aan de kook brengt in een pannetje, voeg dan wat suiker toe, dan koekt de melk niet aan.
  • Door amandelmeel blijft taart krokant.
  • Vries het deeg in voor een makkelijk, maar wel lekker dagje.
  • Als je suiker en eigeel bij elkaar doet, kun je die het beste meteen goed mengen, anders verbrandt de suiker het eigeel bij verhitting en komen er harde gele klontjes in het beslag.

TEKST MEIKE SCHALING – PETIT GÂTEAU

 

Baktips Petit Gateau