Hét recept voor de lekkerste marshmallows (+tips & tricks)

Zelf marshmallows maken? Met Rutger’s recept is dat makkelijker dan je denkt! Voor marshmallows zijn er twee basisrecepten: met of zonder eiwit. Wij gaan voor zonder eiwit, want die worden veel luchtiger, lekkerder van structuur én beter van smaak. Een win-win-win situatie.

Rutger heeft een heerlijk recept voor marshmallows met chocolade!

Het recept

marshmallows - delicious

marshmallows

Zelf marshmallows maken? Met Rutger's recept is dat makkelijker dan je denkt! Voor marshmallows zijn er twee basisrecepten: met of zonder eiwit. Wij gaan voor zonder eiwit, want die worden veel luchtiger, lekkerder van structuur én beter van smaak.
Hier ontdek je de beste tips & tricks voor de beste marshmallows.
Tip: marshmallows gemaakt (of gekocht)? Maak s'mores! Het lekkerste zomertoetje met gesmolten chocolade, marshmallows en koekjes op de barbecue.

>> naar recept

Ook heel lekker: Rutger’s recept voor lange vingers.

Tips & Tricks

Smaak

Met limonadesiroop geef je marshmallows een heerlijke smaak en kleur. De verhoudingen van het recept veranderen wel iets, omdat siroop zowel extra suiker als vocht bevat. Gebruik 70 ml fruitsiroop met 50 ml water en doe dit met de gelatineblaadjes in een kom. Verlaag de hoeveelheid suiker in de suikersiroop naar 175 g.

Bewaren

Heel belangrijk: bewaar marshmallows luchtdicht op kamertemperatuur. Dan blijven ze zeker een paar weken goed.

Vormen

Het marshmallowmengsel is ook geschikt om op te spuiten. Doe het mengsel na het opkloppen in een spuitzak met een (gekarteld) spuitmondje van 10-15 mm Ø.
Leg een stuk bakpapier op je werkblad en vet dit licht in met olie. Spuit toeven marshmallow op het bakpapier en laat ze 12-24 uur opstijven op kamertemperatuur. Wentel ze daarna ook weer door poedersuiker.

Tekst & recept: Rutger van de Broek. Fotografie: Ernie Enkelaar

marshmallows - delicious