Of het nu de zelfgemaakte tagliatelle is, omhuld met een zoete saus van zonrijpe tomaten en verse basilicum, of een bordje met huisgemaakte venkelworst voor bij de aperitivo; elk gerecht uit de laars is hebberigmakend lekker! Stroop je mouwen op, want na onze Italiaanse workshop maak je het voortaan zelf!
Samen met delicious. heeft Roberta Pagnier verschillende Italiaanse kookworkshops ontwikkeld die je in onze online omgeving direct kunt volgen.

Volg een Italiaanse kookworkshop: zelf pasta maken
Fantastisch toch, om in het weekend moeiteloos je eigen pasta te draaien voor een uitgebreid feestmaal! Het is ook helemaal niet moeilijk, en toch wil het niet altijd lukken met alleen een recept. Via een video kun je de techniek veel beter zien en weet je waar je allemaal op moet letten. Bovendien helpt het als je het een paar keer hebt gedaan zodat je veel intuïtiever aan de slag kan met alle verschillende pastasoorten.
In de basiscursus pasta van delicious. academy leer je van Roberta Pagnier alles over pastadeeg, de verschillende vormen en welke pasta je het beste bij welke saus eet. Eigenlijk krijg je vijf kookworkshops in één. Je leert de basis: van ingrediënten tot materialen.
Supermakkelijke pastavormen voor elke dag, denk aan lasagne, cannelloni of maltagliati. Maar ook het moeilijkere werk wordt uitgebreid besproken. Zo hoef je niet meer naar de supermarkt voor een pak kant-en-klare farfalle of trofie, maar kun je dit na de kookworkshop helemaal zelf. Hetzelfde geldt voor lange pasta en gevulde pasta zoals ravioli en caramelle.
Wil jij deze Italiaanse kookworkshop over pasta van Roberta Pagnier volgen? Klik dan hier.
Bak zelf de lekkerste Italiaanse broden
Focaccia, pizza, maar ook grissini en tortano (een rijk gevuld brood in de vorm van een tulband): Roberta Pagnier deelt al haar kennis over Italiaans deegwaar in deze uitgebreide workshop. Staat het buiteneet-seizoen voor de deur? Dan wil je zeker je pizza-oven of bbq opstoken en zelf aan de slag met haar tips en recepten voor de perfecte pizzabodem die je vervolgens zelf naar hartelust belegt.
Natuurlijk bak je na deze workshop elke maand je eigen focaccia en kun je los met grissini – die heerlijke brosse stengels voor bij de borrel. Doe mee voor 29,99!
Italiaanse klassiekers? Na deze Italiaanse workshop bereid je ze als een nonna
Bellissimo! Na deze workshop zet je met wat geklutste eieren, warme spaghetti en pecorino een easy – maar perfecte – carbonara op tafel. Je leert hoe je zijdezachte deegkussentjes maakt door aardappel en bloem in de juiste verhouding met elkaar te mengen. Hoe je de ribbels op je gnocchi krijgt zodat de saus er beter aan blijft kleven, ook daar heeft Roberta Pagnier tips voor.
Als je van stoofgerechten houdt, dan zal je ossobuco heerlijk vinden. We wijden een complete les aan dit gerecht uit Milaan. Want waar let je op als je de kalfsschenkels koopt, hoe lang moet je het vlees laten sudderen voor een boterzacht resultaat, en hoe breng je de stoof perfect op smaak met genoeg zuur en kruiden.
Natuurlijk mag een masterclass risotto niet ontbreken, evenals een lesje melanzane parmigiana; Roberta geeft ons haar ons lievelingsrecept voor zijdezachte aubergines opgestapeld met tomaten en parmezaan. Ga naar de workshop en volg hem voor 29,99!
Wie is Roberta Pagnier?
De liefde voor de Italiaanse keuken zit Roberta in het bloed, dankzij haar rijke Italiaanse roots. Al tijdens haar studie dook ze met passie de keukens in van diverse Italiaanse restaurants, waar haar liefde voor koken alleen maar groeide. Vanaf 2008 maakte ze sprankelende kookvideo’s voor Het Parool en toen werd duidelijk: Roberta en de culinaire wereld zijn voor altijd met elkaar verbonden!
Daarna werkte ze voor 24Kitchen en Koffietijd. Roberta schitterde later in nog meer tv-programma’s en schreef succesvolle kookboeken, waaronder ‘Heerlijk Italiaans’ en ‘De pastabijbel’.
Waar wacht je nog op? Duik Roberta’s culinaire wereld met haar heldere Italiaanse kookworkshops waarin ze verrukkelijke recepten en handige tips deelt. Voor je het weet, kook je net zo fantastisch als zij.
Meer weten over Roberta? Lees ook dit artikel.
Volg één of alle Italiaanse workshops via de delicious academy