ijstaart zonder moeite

Voor veel mensen is ijs een ideaal dessert, vooral in de vorm van een ijstaart in prachtige lagen. Zelf ijstaart maken – mét delicious.smaken – is natuurlijk het summum, dus geven we je hier tips, rechtstreeks uit de delicious.testkeuken!

Zo maak je zelf viennetta!

ijstaart maken

  1. Koop verschillende soorten kant en klaar ijs van goede kwaliteit (of ga zelf aan de slag met de ijsmachine en kies voor homemade ijs). Ga uit van 3-4 soorten (en dus 3-4 lagen).
  2. Neem een ronde appeltaartvorm (of meer voor meer gasten) en bekleed met bakpapier, zorg dat het papier er ruim overhangt.
  3. Laat het ijs zachter worden. Spreid het ijs over de bodem in een niet te dikke laag, verdeel er daarna een volgende laag in een andere smaak overheen en ga zo door tot de rand van de vorm. Let op dat dit wel een beetje snel gaat. Strijk de bovenste laag mooi glad en bestrooi met knapperige, gehakte nootjes.
  4. Zet de taart in de vriezer tot gebruik. Snijd er met een mes dat je in heet water doopt mooie punten of plakken van en serveer met vers fruit in partjes, plakjes etc.

Kies je combi’s:

  • Citroen – hazelnoot – vanille – pistache
  • Vanille – passievrucht – kokos
  • Chocolade – hazelnoot – karamel

TEKST MERIJN TOL BEELD DELICIOUS. 

Een echte zoetekauw? Bestel dan snel dit mini-kookboek met 60 zoete recepten hier in onze webshop.