groenten inmaken? zo maak je razendsnel een pickle

Zoals de naam belooft, hoef je geen weken te wachten voor deze rappe nieuwe versie van klassiek zoet-zuur.

Doe ± 200 g stevige groente als biet, radijs, komkommer, paprika, wortel, meiraap of knolselderij in heel dunne plakjes of reepjes in een hittebestendige kom. Breng 200 ml azijn naar keuze samen met 60 g suiker, 1-2 tl gedroogde kruiden of specerijen of kruiden (karwij- venkel- of komijnzaad) of een takje verse kruiden (bijv. rozemarijn, tijm of salie) en 100 ml water aan de kook.

Schenk het hete azijnmengsel bij de groente en laat in het vocht in± 25 min. afkoelen. Eet direct of bewaar tot gebruik in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe zuurder het wordt. Lekker door salades, op de borrelplank, bij BBQ-gerechten of in wraps.

Meer tijd? Maak dan ook deze pickles

gezonde pickles
De pot met zoetzuur ingemaakte worteltjes kun je na openen nog 2 weken in de koelkast bewaren. Begin een week van tevoren met deze probiotische pickles.
naar recept
gezonde pickles
pickled grapes
Deze druiven zijn verrukkelijk bij wat zoeter, gebraden vlees als varken en lam. Maar ook heerlijk bij stevige stilton of overjarige brokkelkaas. Ze hebben de perfecte combinatie tussen zoet en zuur.
naar recept
pickled grapes | delicious

Bekijk ook: vegan shoarma van oesterzwam met pickles

RECEPTEN: MATT STONE, JO BARRETT | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.