gekaramelliseerde hazelnoten maken: dé tip van onze testkok

gekaramelliseerde hazelnoten maken: dé tip van onze testkok

Verliefd geworden op de Bûche de Noël Paris-Brest uit het extra dikke december-nummer van delicious.? Mocht je hem nog niet gezien hebben, het is een pláátje. En de gekaramelisseerde hazelnoten on top, maak je eenvoudig zelf. Testkok Julia heeft een handige tip.

Nu je hier toch bent, nog even over die Bûche de Noël, kerststronk of kerstboomstam: dat is klassieke perfectie met een twist. De stam in Kerst deel 2 heeft een paris-brest-vulling van pralinepasta met hazelnoot. Het is één grote verrukking die je moeite meer dan waard is.

Het recept vind je in het december-nummer van delicious. Nu te koop in de winkel en onze online shop!

Gekaramelliseerde hazelnoten

Smelt voor gekaramelliseerde hazelnoten 100 g suiker met 2 el water in een steelpannetje en laat karamelliseren tot theekleur. Haal van het vuur en laat 10 sec. staan. Prik de hazelnoten op een houten prikkertje en doop ze vlug in de karamel, trek ze er langzaam weer uit zodat ze een soort staart krijgen. Houdt de prikker ongeveer een minuut ondersteboven vast zodat het karamelstaartje kan uitharden. Leg voorzichtig neer en herhaal met de rest van de hazelnoten en karamel.

gekaramellisseerde hazelnoten

Hoe maak je het jezelf makkelijker?

Houd je telkens de prikkers een minuut ondersteboven, dan heb je kans dat – tegen de tijd dat je de laatste hazelnoot wil onderdompelen – de karamel te hard is geworden.

Testkok Julia bedacht een oplossing: leg een schuursponsje op de rand van je aanrechtblad of op een wandplank. Zet een kom of iets anders zwaars op het sponsje, zodat deze niet naar beneden valt. Prik de stokje met hazelnoot en warme karamel in het sponsje (zoals op de foto hierboven).

Bekijk ook: zuppa inglese met gekaramelliseerde vijgen