fijne visrestaurants

Het barst in Nederland van de goede visrestaurants. Klassieke zaken die al jaren hun naam eer aan doen, maar ook nieuwe concepten waar je verrassende bereidingen van vis, schelp- en schaaldieren vindt. Ken je deze drie adressen al? 

Sea Salt Saloon – Utrecht
Dit restaurant is de totale belichaming van zilt. Wat een details! Zelfs de groene tegeltjes aan de wand zien eruit als schubben. De chefs – die vroeger bij John Sistermans en andere sterrenchefs werkten – nemen het met een korreltje zout, zo omschrijven ze zelf. Dit lijkt een perfecte combi en precies zoals we een visbistro graag zien. Sardientjes van Ortiz, simpel geserveerd met tomaat en rode ui. Langoustines uit de oven met olijfolie, peterselie en limoen. Rijk gevulde vissoep met 5 soorten vis en 14 schaal- en schelpdieren. Scheermessen gebakken met groene kruiden, tomaat en knoflook, garnalenkroketten en eigen zout! Alles klinkt even heerlijk en puur. Zoals hoort bij vis. Als ze nu ook nog krakend verse bijvangstvis op het menu zetten, is dit een visbistro 3.0 wat ons betreft.

Sea Salt Saloon, Wed 3, Utrecht. seasaltsaloon.nl

 

John Dory Fishtronomy – Amsterdam
Krijg je geen genoeg van vis? Dan kun je bij John Dory in Amsterdam tot wel acht gangen vis en zeevruchten eten. Natuurlijk kun je ook een selectie daarvan kiezen. In dit restaurant, gevestigd in een oud pakhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht, kun je genieten van échte vistronomie. Beneden zit je aan hoge tafels met barkrukken en kijk je zo de open keuken in. Boven dineer je in een formelere sfeer aan met linnen gedekte tafels. De kaart wordt iedere dag aangepast op de verse vangst en is dus nooit hetzelfde.

John Dory, Prinsengracht 999, Amsterdam. johndory.nl

 

Restaurant Zeezout – Rotterdam
Al 16 jaar lang staat dit restaurant in het Rotterdamse scheepvaartkwartier voor constante kwaliteit en verrukkelijke visgerechten. Op het menu staan klassiekers als bouillabaisse en graved lax, maar laat je ook vooral verrassen door de unieke gerechten van Patrick ’t Hart in het menu van de chef. De dorade in zoutkorst is onze favoriet en een échte must-eat! Zeezout is een begrip geworden en niet meer weg te denken uit de havenstad aan de Maas.

Restaurant Zeezout, Westerkade 11B, Rotterdam. restaurantzeezout.nl

 

TEKST ROOS VOLKERS EN MERIJN TOL

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

visrestaurants