super makkelijk een ei pocheren: slimme tips & tricks

Een perfect eitje pocheren: echte chefs doen het met gemak. Het lijkt ook eenvoudig: water koken, scheut azijn erin, een draaikolk maken en vervolgens je ei erin laten glijden. Waarom lukt het thuis dan vaak niet?

Lekker: kruidensalade met gepocheerd ei.

Hoewel de truc an sich simpel is, mislukt ook ons gepocheerde ei nog regelmatig. Helemaal niet erg, want sinds we deze truc gebruiken gaat het áltijd goed. Ons geheime wapen? Vershoudfolie! In deze video laten we zien hoe je met deze folie heel makkelijk een ei pocheert. En we schrijven alle tips ook nog even voor je uit. Fijn, want vanaf nu gaat het pocheren ook bij jou altijd goed!

Super verse eieren

Voor pocheren moet een ei héél vers zijn. Daarvan is het eiwit dikker waardoor het ei in de pan minder uitvloeit. Pocheer in water met een beetje zout en een scheutje azijn. De azijn zorgt ervoor dat het ei snel stolt en dus mooi compact blijft.

Wat je nodig hebt:

  • Eieren
  • Neutrale olie
  • Vershoudfolie
  • Kleine kommetjes (voor zoveel eieren als je wilt pocheren)

Stap 1. Scheur een flink stuk vershoudfolie af en leg het over een kommetje heen. Wrijf de folie in met wat neutrale olie (kan met je handen of een kwastje). Breek het ei erin.

Stap 2. Maak een buideltje van de folie door de vier punten bij elkaar te brengen. Knoop ‘m strak dicht (er mag geen lucht bij het ei komen). Doe het voorzichtig om ervoor te zorgen dat de folie niet breekt.

Stap 3. Doe water in een pan en breng tegen de kook aan. Elk soort pan voldoet. Hang de buideltjes in het water en laat 5 tot 6 minuten meekoken. Dan zou het eiwit wit en gestold moeten zijn. Haal de buideltjes uit het water en laat even rusten.

Stap 4. Tadaa! Tijd om je kunstwerk te bekijken (en op te eten). Haal de folie er voorzichtig af en geniet van je gepocheerde eitje.

In de video zie je handig op beeld hoe je heel easy een ei pocheert:

Bron: redactie delicious. 

ei pocheren makkelijk
WOUT HENDRIKS