In het september 2023-nummer van delicious. vind je een recept voor duif, langoustine met maitake, kers & mierik van Joris Bijdendijk. Ga je zelf de duif uitbenen? Dan lees je in dit artikel hoe je dat doet.
Het nummer met Joris Bijdendijk als gasthoofdredacteur bestel je hier!
Duif uitbenen
Het uitbenen is even een klusje: je begint bij de dijen en snijdt zo het hele karkas eruit door steeds met je mes een stukje verder langs het karkas te snijden.
Je snijdt de dijen en vleugeltjes los van het karkas, maar laat ze er verder in zitten. Het lijkt ingewikkeld maar gaat makkelijker dan je denkt. Het karkas met ingewanden heb je uiteindelijk helemaal losgesneden en gooi je weg.
Je houdt nu de schone duif over met vel en borstfilets erin en pootjes en vleugeltjes aan de buitenkant.
Je kunt ook je poelier vragen om dit voor je te doen. Zeg dan dat je de duif heel met vel maar zonder karkas wilt, met pootjes en vleugeltjes er nog aan.
Uitleg van Joris Bijdendijk
Op Instagram laat Joris zien hoe hij dit recept maakt. Kijk bij zijn ‘highlights’ naar Pigeon Langoust.
Of gebruik deze link: https://www.instagram.com/stories/highlights/18042568057420798/