5 tools die onmisbaar zijn voor iedere Ottolenghi-fan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gebruik jij al een mandoline, handcitruspers en een specerijenmolen? Dit zijn tools die voor Yotam Ottolenghi bijna onmisbaar zijn. Niet zo gek met al die groenten die hij hoog op smaak wil brengen.

1. grote keukenmachine, fijn effect

‘A food processor, or even one of those small bowls that fit on a stick blender, is a real treasure. No, that’s not an overstatement’, vindt Yotam. Voor hummus, falafel, viskoekjes en meergerechten waarvoor je de ingrediënten klein of fijn gehakt wilt hebben, is een goede keukenmachine onmisbaar. Heb je geen machine? Dan dan is het hakbakje van je staafmixer voor kleinere hoeveelheden een alternatief. Te koop bij kookwinkels, winkels die huishoudelijke apparaten verkopen en online.

2. handy citruspers

Ottolenghi heeft standaard in zijn keukenuitrusting een kleine handcitruspers. Handig apparaat, zeker als je zo veel op stap gaat als hij doet. Maar ook thuis in de keuken fijn, want je perst snel veel sap uit citrus en je afwas blijft minimaal. Grappig detail: de bolling van de pers drukt op de schilkant van het fruit zodat je hem binnenstebuiten drukt. Zo krijg je de maximale hoeveelheid sap uit citroen, limoen of sinaasappel! Te koop bij kookwinkels en online. 

3. magic mandoline

Uien, knoflook en aardappels: de mandoline is er om ze zo dun mogelijk te schaven voor warme gerechten. Maar dit apparaat met zijn vlijmscherpe mes snijdt ook groenten als venkel, bietjes, wortel en courgette flinterdun. Ideaal voor Yotams salades met rauwe groenten. Te koop bij elke kookwinkel en online. 

4. ultra vers uit de specerijenmolen

Liefhebbers van de Ottolenghi-keuken weten al dat specerijen als komijn, venkelzaad en kaneel het lekkerst geuren en smaken als je ze pas vlak voor gebruik maalt. Kleine hoeveelheden kun je natuurlijk vijzelen, maar als je meer nodig hebt, is een goedmolentje onmisbaar. Je kunt hiervoor een speciale kruidenmolen of gewoon een sterke koffiemolen gebruiken. Te koop bij kookwinkels, winkels met huishoudelijke apparaten en online. 

5. knappe knoflookpers

‘I love my garlic press; in fact, it is probably my one true desert island gadget’, verklaart Yotam. Het voordeel van zo’n pers is dat je de knoflook echt fijn en klein kan maken. En juist die kleine stukjes zorgen voor een mooie verdeling van de knoflooksmaak in een gerecht. Overal te koop.

Lees ook: dé Ottolenghi ingrediënten die je standaard in huis wil hebben (óók voor zijn nieuwste boek)

Ottolenghi-delicious