Als je een lekkere kip hebt geroosterd, kun je van de botten heel gemakkelijk een geurige bouillon trekken. Met kaneel, saffraan, gember en steranijs geef je de kerstkippenbouillon heerlijke kerstgeuren en -smaken.
Zo maak je van je kip een heerlijk gebraad met vadouvan-boter!
kruidige kerstkippenbouillon
voorgerecht (4 personen) ca. 1 liter
botten van 1 kerstkip (± 1,6 kilo)
2 liter water
2 rode uien, ongepeld en doormidden gesneden
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij, in stukken
1 grote wortel, in stukken
1 bosje peterselie + extra om te garneren
1 bosje lente-ui
2 kaneelstokjes
stukje gember van ± 5 cm, in plakken
1 stuks steranijs
± 10 saffraandraadjes
2 tl komijnzaad
10 zwarte peperkorrels
zeste van 1 (bio) citroen + citroenplakjes om te serveren
zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de botten van de kerstkip over een bakplaat en rooster ze in ± 25 min. bruin. Doe ze in een grote soeppan en voeg alle andere ingrediënten behalve het zout toe.
Breng aan de kook en laat op heel laag vuur ± 3½ uur trekken.
Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat het onderste, troebele gedeelte in de pan.
Breng op smaak met peper en zout. Leg een plakje citroen onder in een kopje en schenk er wat bouillon op. Garneer eventueel met wat platte peterselie.
Bereiden ± 10 min./ trekken 3½ uur / oven ± 25 min.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
DELICIOUS. SAMEN MET PROJECT KERSTKIP RECEPTUUR DOSIA BREWER
Voor nog veel meer kerstinspiratie bestel je hier het delicious. kerstnummer!