kip met romige champignonsaus en puree

kip met romige champignonsaus en puree

Nu de koudere dagen aanbreken en het blad om je oren vliegt, snakken we naar warme gerechten. Deze kip combineert heerlijk met de met romige kastanjechampignonsaus.

Zin in meer kip in combinatie met champignons? Probeer deze quinoa-risotto!

kip met romige champignonsaus en puree

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
75 g boter
4 kleine kipfilets
400 g kastanjechampignons, schoongeveegd, in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
75 ml droge witte wijn
200 ml gevogeltefond
200 g crème fraîche
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
150 ml volle melk

Wijntip: de Kanonkop Kadette. Een mooie wijn die ieder jaar weer in de prijzen valt.

Stap 1
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar.

Stap 2
Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Bak ze in 10-12 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm.

Stap 3
Bak in de koekenpan de champignons 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij.
Schraap met een spatel eventuele aanbaksels van de bodem los. Voeg de fond toe en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en zout en peper naar smaak erdoor.

Stap 4
Leg de kipfilets in de saus. Neem de pan van het vuur en laat de saus staan en iets afkoelen en dikker worden.

Stap 5
Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Pureer de aardappelen fijn, liefst met een pureeknijper. Meng de laatste 50 g boter en de melk erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 6
Schep de aardappelpuree op 4 borden. Verdeel er de kipfilets met de romige champignons over. Serveer met bijvoorbeeld gesmoorde savooienkool of gestoofde prei.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN