kaasfondue met bier

Wat is er feestelijker dan een pan dampende gesmolten kaas waar iedereen aan tafel een vorkje brood in steekt?

Wij gaan dit jaar voor een stoere kaasfondue met bruin bier, dat geeft je fondue nóg meer smaak. Het allerlekkerste op basis van een pittige kaassoort (zoals Zaanlander extra belegen). Zet knapperig desembrood, reepjes biefstuk en geblancheerde groenten zoals romanesco, bloemkool, broccoli en krieltjes in schaaltjes op tafel en… dippen maar!

Dat fonduen gaat trouwens een stuk makkelijker als je de Combi Grill 3 in 1 van Solis gebruikt. Of je nu gaat voor een klassieke kaasfondue, traditioneel racletten of gourmetten, of een zoete chocoladefondue: het kan allemaal met deze fijne grill. Simpelweg een stukje vlees, vis of groente grill kan natuurlijk ook. Grill like a pro met Solis!

Ook lekker van de grill: deze mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje.

Kaasfondue met bier

Hoofdgerecht (4 personen)

35 g boter
35 g bloem
350 ml bruin bier
150 g pittige kaas (bijv. Lutjewinkel kaas of Zaanlander extra belegen)
150 g Gruyere
150 g abdijkaas (bijv. St Bernardus)
2 tl mosterd
Snuf nootmuskaat
1 teen knoflook
extra nodig: Solis Combi Grill 3 in 1

Voorbereiden:
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Laat het mengsel (roux) 3 min. al roerend zachtjes garen. Voeg de helft van het bier al roerend toe en wacht tot de saus gebonden is. Voeg dan de rest toe en roer wederom tot een gebonden saus.

Voeg de kaas in delen al roerend toe. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en versgemalen peper.

Op tafel:
Wrijf het fonduepannetje in met de teen knoflook en schenk de kaasfondue erin. Zet knapperig desembrood, reepjes biefstuk en geblancheerde groenten zoals romanesco, bloemkool, broccoli en krieltjes in schaaltjes op tafel.

Bereiden:
Verhit het fondueplaatje en zet het pannetje met kaasfondue erop. Draai de temperatuur dan uit. Als de fondue teveel afkoelt heel kort weer even verwarmen, maar niet te lang want dan brand hij aan. Verwarm de grillplaat en bestrijk met een klein beetje olie. Grill het vlees en de groenten kort op de grillplaat voordat je ze in de kaasfondue doopt. Lekker met een frisse groene salade.

bereiden 15 min.

BEKIJK OOK DE VIDEO:

IN SAMENWERKING MET  SOLIS PRODUCTIE & RECEPTUUR HESTER DE GOEDE STYLING CARLA HAPPEE

solis-delicious-kaasfondue