Indonesische Ikan bakar (geroosterde makreel)

Indonesische Ikan bakar (geroosterde makreel)
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch, indonesisch |
Indonesische gerechten zijn wat ons betreft het ultieme comfort food. Ikan bakar, gegrilde makreel, brengt je direct terug naar het overheerlijke Azië.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Meer lekkere recepten? Bekijk ze via deze link!

Kooktijd35 minutes
marineren1 hour
Totale tijd1 hour 35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: grote grillpan en bakpapier

Ingrediënten

  • 5-6 birds-eye chilipepers
  • 10 kleine sjalotjes
  • 2 stengel citroengras alleen het sappige onderste deel, in dunne plakjes
  • 2 knoflooktenen
  • 5 cm gember geschild en in stukjes
  • 3 cm laos in stukjes
  • 1 geelwortelknol ± 4cm
  • 5-6 biolimoenen
  • 2 grote of 4 kleine hele makrelen schoongemaakt en ontschubd
  • olie om te bestrijken
  • 1-2 blaadjes djeroek peroet in ragfijne reepjes*
  • 75 ml ketjap manis
  • witte rijst voor erbij

Instructies

  • Vijzel 3-4 chilipepers, 8 sjalotjes, citroengras, knoflook, gember, laos, geelwortel en de rasp van 2 limoenen voor de boemboe fijn of pureer ze in het hakbakje van de staafmixer.
  • Snijd het vel van de makreel aan elke kant ± 5 x in. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de vis met zout en bedruppel met wat limoensap. Wrijf (ook goed in de snedes) in met de boemboe en vul de buikholte met de rest van de boemboe. Wikkel elke vis in plasticfolie en laat afgedekt ± 1 uur. in de koelkast intrekken.
  • Snijd voor de saus de rest van de chilipepers en sjalotten in dunne ringen. Snijd de djeroek perut blaadjes in dunne reepjes en meng alles met het limoensap en de ketjap manis.
  • Verhit de grillpan op halfhoog vuur voor. Leg een stuk bakpapier in de grillpan, bestrijk de vis met wat olie en gril in ± 5-10 min. per kant gaar (afhankelijk van de dikte van de vis). Geef de vis met de saus en witte rijst.

Voedingswaarde

auteur: delicious.

Video

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
*Djeroek peroet zijn de blaadjes van de kaffir limoen. Vers of in de diepvries te koop in de oosterse winkel.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!