gegrilde kip met hoemoes-couscous en geroosterde tomaatjes

gegrilde kip met hoemoes-couscous en geroosterde tomaatjes
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | marokkaans | lactosevrij
Gemarineerde kip, couscous op smaak gebracht met kruidige hoemoes en daarbij geroosterde tomaatjes… allemaal ingrediënten voor een razendsnel doordeweeks gerecht. Ook lekker met quinoa!
Kooktijd10 minutes
oven15 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • ½ tl kaneel + extra om te bestrooien
  • 5 el olie
  • 4 enkele kipfilets
  • 250 g kerstomaatjes aan de tak
  • 200 g couscous
  • 225 ml hete kippenbouillon
  • 1 bakje Maza hoemoes tomaat basilicum
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • blaadjes van 3 takjes basilicum de helft gescheurd
  • 50 g pistachenootjes grof gehakt + extra om te versieren

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C. Meng het kaneelpoeder met wat peper, een snufje zout en 1 el olijfolie. Wrijf de kip helemaal in met het mengsel. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de kip op hoog vuur zodat er strepen ontstaan. Leg ze op een bakplaat en leg er de tomaatjes naast. Bedruppel met wat olie. Bak alles in ± 15 min. gaar in de oven. Snijd de kip in repen.
  • Doe intussen de couscous in een schaal en schenk er de kippenbouillon over. Doe er 1 el olijfolie bij en roer goed door. Laat ± 10 min. afgedekt staan.
  • Meng 4 el hoemoes tomaat basilicum met 3 el citroen en de rest van de olijfolie. Roer de dressing eventueel iets dunner met een paar eetlepels warm water. Meng de helft van de hoemoesdressing door de coucous samen met de gescheurde basilicum en de pistachenootjes. Schep de couscous op de borden en verdeel er de kip en de tomaat over. Schep er eventueel nog wat extra hoemoesdressing over en versier met wat kaneel, de rest van de pistachenootjes en de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPT DOSIA BREWER ISM MAZA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook de video: 

RECEPT DOSIA BREWER ISM MAZA