gasten welkom laten voelen? 8 tips waar de delicious.redactie bij zweert

In samenwerking met Leffe

Spreek je met vrienden af, dan wil je ze natuurlijk thuis laten voelen. Alleen dan kan het écht een gezellige avond of middag worden. Samen met Leffe gingen we op zoek naar wat daar voor nodig is.

Leffe wil met de campagne Geniet meer met Leffe iedereen uitdagen om meer diepgaande momenten te delen met vrienden. En daarom lanceerden ze De Leffe Gids: een gids met cafés en restaurants ideaal om met vrienden af te spreken. Je vindt ‘m hier, gewoon op Instagram. Welke plaatsen in jouw stad ben jij nog niet geweest?

Bekijk De Leffe Gids hier!

Thuis de perfecte borrelplek maken

Zo’n gids is natuurlijk top, maar soms wil je gewoon gezellig thuis borrelen. Hoe zorg je er dan voor dat gasten zich zo welkom mogelijk voelen? Wat kunnen we leren van het beste van de Nederlandse horeca? De delicious.redactie geeft je 8 tips.

Zo maak je het thuis aan tafel extra gezellig: 8 tips

1.Geef iedereen een persoonlijke ontvangst en zorg dat er al wat hapjes op tafel staan, dat verhoogt het ’je bent welkom-gevoel’.

2. Bereid het eten zo veel mogelijk voor maar laat iedereen die dat wil ook nog wat meehelpen in de keuken, zo breek je letterlijk het ijs.

3. Ga voor eten dat gedeeld kan worden, liefst wat verschillende hapjes voor elk wat wils. Denk ook aan een paar vega(n) gerechtjes en vraag naar eventuele dieetwensen.

4. Zijn je gasten echte bierliefhebbers, dan is het extra leuk als je gerechten kiest waarin bier gaat of die goed passen bij bier.

5. Ruim de kamer op en schud de kussens van je bank op. Maak een prettige sfeer met zachte, lage lichtbronnen en kaarsen.

6. Maak een playlist met muziek die iedereen waardeert, zet op zo’n volume dat iedereen makkelijk met elkaar in gesprek gaat.

7. Geef je het etentje alleen, vraag dan een gast te helpen met het serveren van de (koude) drankjes zodat jij je richt op het diner.

8. Heb je weinig koelruimte, zet alle speciaalbiertjes dan in een teil koud water in de tuin of op het balkon, dat werkt ook prima.