Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop

Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop
aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, najaar, weekend, winter | italiaans, nederlands | glutenvrij, vegetarisch
Met een goed bord risotto maak je bijna iedereen blij. Hoe dat komt? Simpel: zo’n kom vol met comfort food geeft je een goed gevoel. Deze bloemkoolrisotto met knapperige kaaskletskop van Beemster kaas is perfect om op de bank op te eten. Favoriete serie erbij, een zacht dekentje… Eh, mogen we nog een bord?
Kooktijd35 minutes
Totale tijd6 minutes

Ingrediënten

  • 75 g Beemster Belegen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 150 g risottorijst
  • 50 ml witte wijn
  • 600 ml hete kippenbouillon of groentebouillon
  • 250 g bloemkoolrijst
  • 1 el fijngesneden bladselderij
  • 50 g semi-gedroogde tomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rasp de kaas. Maak van de helft van de kaas 4 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de porties zit. Bak de kletskoppen in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg na ca. 15 min. de bloemkoolrijst toe en verwarm nog 5 min. mee. Zet het vuur uit en schep de rest van de kaas, de rest van de boter en de bladselderij erdoor.
  • Schep de risotto in diepe kommen, verdeel de tomaten erover en steek de kaaskletskoppen in de risotto. Serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Serveertip
Voor een kaaskletskop heb je maar ййn ding nodig: kaas. Ook handig als er ineens iemand voor de deur staat.
Wijntip
Romige smaken en een pittige kaaskletskop, dan heb je een witte wijn met pit nodig. Een lekkere Chileense houtgerijpte Chardonnay bijvoorbeeld.
BRON, BEELD & VIDEO BEEMSTER KAAS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook de video:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

BRON, BEELD & VIDEO BEEMSTER KAAS