VIDEO | delicious. helpt: vegan chocomousse maken

Chocolademousse maken is helemaal niet zo moeilijk. En, bonus: het is ontzettend leuk om te doen. Chocolade smelten, het mengsel luchtig kloppen en dan… lepelen maar!

Dacht je dat je eieren nodig had om een écht luchtige chocomousse te maken? Ha, echt niet! Deze vegan chocomousse maak je op basis van aquafaba (kikkererwtennat).

vegan chocomousse met aquafaba (kikkererwtennat)

nagerecht (4 personen)

150 g pure chocolade (± 70%)
25 ml ahornsiroop*
120 ml aquafaba (uit een potje met ± 400 g kikkererwten)
¼ tl citroensap
pecannoten, geroosterd om te versieren

Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom met de ahornsiroop. Zet de kom op een pannetje met een bodempje heel zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Neem de kom van de pan en laat iets afkoelen.

Laat intussen de kikkererwten uitlekken op een zeef boven een kom. Klop 120 ml van het uitleknat (aquafaba) met het citroensap stijf in een vetvrije kom met vetvrije kloppers. Doe de gesmolten chocolade in een grote kom en klop er 1/3 van het schuim goed doorheen. Schep er dan voorzichtig de rest van het schuim doorheen. Verdeel over 4 glazen en versier met stukjes pecannnoot. Laat in de koelkast nog ± 1 uur opstijven.

*of gebruik agavesiroop of 20 g poedersuiker

bereiden ± 20 min. / koelen ± 3 uur

delicioushelpt-veganchocomousse