Naanbrood is een supersnel alternatief voor een pizzabodem. De tomatensaus laten we staan, in dit recept speelt muhammara de hoofdrol. De verkruimelde geitenkaas on top zorgt voor een heerlijk romig accent.
Ook heel lekker: deze met kerrie hoemoes gevulde eitjes
naanpizza met muhammara
hoofdgerecht (4 personen) | vega
1 bakje Maza muhammara
rasp van 2 (bio)citroenen en sap van 1
2 bakjes tuinkers
2 pakjes naanbrood (280 g / s stuks per pak), naturel of knoflook-koriander
200 g aspergetips
50 g walnoten, grof gehakt
80 g zachte geitenkaas
paprikapoeder
olijfolie om te besprenkelen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng intussen de muhammara met de helft van de citroenrasp, de helft van de tuinkers en citroensap naar smaak.
Bestrijk de naanbroden royaal met het muhammara mengsel. Verdeel de aspergetips en walnoten erover. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat paprikapoeder. Besprenkel royaal met olijfolie. Bak de naanpizza’s ± 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven bestrooi met de rest van de tuinkers, citroenrasp en peper en zout naar smaak en serveer meteen.
bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.
RECEPT DOSIA BREWER IN SAMENWERKING MET MAZA