Prachtig genieten aan de Maas

De indrukwekkende blik op de skyline van Rotterdam, het terras met loungebanken aan het water en niet te vergeten de – weliswaar niet verrassende – maar lekkere kaart. De nieuwe eigenaren Chris de Pagter en Karin Jacques (voorheen restaurant Bloom) openden vorige week hun Prachtig. Ongewijzigd is de naam, maar volgens Chris Pagter gaan zij Prachtig nóg prachtiger maken.

Vanuit de open keuken komen zeven dagen per week eerlijke gerechten voor een dito prijs. Er is een lunch- , lounge- en dinerkaart. Lunchen doe je er met een belegde pistolet, Italiaanse bol, clubsandwich of Rotterdamse kroketten met brood. En er zijn soepen, salades en uitsmijters. Op de dinerkaart vind je starters als een rouleau van serranoham en geitenkaasmousse en carpaccio met truffeldressing, en gegrilde zeebaars met citroenboter en gebakken runderlende met een saus van gepofte paprika als hoofdgerechten. De vegetarische gasten kiezen uit een bladerdeegpizza met zongedroogde tomaatjes, courgette en aubergine of couscous met feta en gestoomde groenten. Sinaasappeltriffle, chocolademousse puur-melk-wit en tiramisu van aardbeien zijn er voor toe.

Het terras van het gerestylede ‘grand café aan de Maas’, zoals de ondertitel luidt, vinden wij inderdaad prachtig, nu het weer nog…

Open: dagelijks vanaf 11.00 uur tot middernacht, keuken open vanaf 12.00 tot 21.30 uur.

Prachtig, grand café aan de Maas
Willemsplein 77
3016 DR Rotterdam
(010) 213 06 40
www.prachtigrotterdam.nl

grand café Prachtig - delicious