5 x Mooie strandrestaurants op Ibiza

Ibiza is een van de prachtige Spaanse eilanden en onderdeel van de eilandengroep Balearen. We tipten al eerder 3 hotspots op Ibiza die je niet mag missen. Wil je eten op het strand? Ga dan voor deze 5 prachtige strandrestaurants op Ibiza en geniet van de fijne sfeer, helderblauwe zee en heerlijk eten.

Mooie restaurants op het strand op Ibiza

Tropicana bij Cala Jondal

Helderblauw water, wit zand en een gezellige sfeer. We beginnen met een favoriet bij velen: Restaurant Tropicana bij Cala Jondal. Je vindt het strandje tussen Sant Josep en Ibiza-Stad. De sfeer is er relaxt en het eten fijn.

Tip: boek van tevoren een bedje en reserveer gelijk voor lunch. In het restaurant óf op het strand…

Cotton Beach Club

Zeg je Ibiza, dan is de kans groot dat je een beachclub als Cotton Beach direct voor je ziet. Denk aan luxe strandbedjes met witte lakens en witgedekte tafels, cocktails die rijkelijk vloeien en DJ’s die zorgen voor de nodige muziek. Cotton Beach Club heeft het allemaal, al is het ook een van de duurdere bestemmingen op het eiland. Je vindt Cotton Beach Club in Ibiza-Stad.

Amante

Ibiza staat bekend om haar luxe beachclubs. Amante is daar een van en is dé plek voor een luxe lunch of diner. Ook hier bestaat het menu voornamelijk uit Spaanse gerechten van voornamelijk lokale ingrediënten. Met tafels op het terras en zelfs op het strand is het de perfecte plek voor een romantisch diner. Ook hier is reserveren aan te raden, zeker voor de exclusieve plekken op het strand.

Beachclub Amante

Cala Bonita

Cala Bonita is een heel klein baaitje zoals je ze wel vaker vindt op Ibiza. Op het strand kun je zelf op je handdoek liggen of je huurt een van de bedjes van het gelijknamige restaurant. Op de kaart staan eilandklassiekers als tonijntartaar, burrata en paella, maar ook stukken vlees en hele vissen van de houtskoolbarbecue.

Het is er prijzig, maar zeker een aanrader. Ook voor slechts een drankje of middag op het strand.

Ayianna

Tot slot Aiyanna, het relatief nieuwe zusje van Amante. De sfeer is er laid back en minder schreeuwerig dan bij veel andere beachclubs. Een gezonde balans tussen body & mind staat er centraal en dat merk je dan ook aan het menu: op de kaart staan voornamelijk vega en vegan gerechten, al ben je hier ook aan het juiste adres voor een stukje vlees of vis.

Tip: boek van tevoren een yogales in de ochtend met ontbijt erna. Met uitzicht op de zee en een perfecte avocado toast na afloop kan je dag bijna niet beter beginnen.

Meer tips voor Ibiza vind je hier.

Relaxt genieten bij Ayianna
Amante