bartsboekje tipt: deze 3 food hotspots op Ibiza mag je niet missen

De een zweert bij Ibiza, de ander vindt het eiland overbevolkt. Wat niet iedereen weet, is dat je er verrassend goed kunt eten. Maartje – ofwel Bart – van Bart’s Boekje deelt dé 3 adressen die je niet over mag slaan bij je volgende bezoek aan het hippie eiland. Komt-ie! 

3 x leuke hotspots op Ibiza

1. Ibiza Food Studio

Wist je dat chef Boris Bruno, een Italiaanse Deen die jaren bij NOMA kookte, in zijn eigen huis op Ibiza een kookstudio oprichtte? De zaak kreeg de weinig inspirerende naam Ibiza Food Studio en werd een daverend succes, enkel en alleen door mond-tot-mondreclame. Blonde Bruno, uit te tekenen met zwarte flaphoed, inspireert: hij is een fantasiefiguur en filosoof, zijn gerechten zijn een verlengde daarvan. Aanrader! 

Ibiza Food Studio
Taller de Talas Carrer Alt 2 Eivissa
ibzfoodstudio.weebly.com

thefinca-ibiza-deliciousnederland

2. Taller de Tapas

Samen met twee Deense makkers opende Boris Bruno nóg een Ibiza Food Studio, Taller de Tapas, en zijn eigen studio werd The Finca. Taller de Tapas vind je in Ibiza Stad, in Sa Penya, een wijk waar je anders niet zo snel zou komen. Hier schuif je aan in zijn chaotische keuken.

De ingrediënten staan her en der door het hele lokaal en de chefs lopen af en aan om ergens wat vandaan te halen. Het resultaat: geglazuurde selderij. Makreel met pijnboompitten en appel. Gegrilde broccoli met amandelen. Alles net even anders gekruid, gekookt en gebakken. Elke avond is het leve het experiment, dus wat je krijgt, is een verrassing. Wat een heerlijkheid. Zeker even langsgaan! 

Ibiza-hotspots-deliciousmagazine

3. Terra Masía

Probeer ook Terra Masía, in het grootste fruit- en landbouwdeel van het eiland. De bevlogen club mensen die het landgoed bestiert, zet zich vol bezieling in voor het behoud van het milieu door middel van ecologische landbouw. Het landgoed is groot, het epicentrum waar je de winkel van de telers vindt klein en intiem. Daar worden de diners gehost, alles in de open lucht. 

Verse vis gaat op de grote barbecue, de gasten aan grote tafels. Er is een menu van de dag. Je geeft aan of je vega(n) eet of niet, maar verder laat je de hele boel lekker aan de Spanjaarden over. Ga op tijd en drink alvast de bio-wijn en praat met je tafelgenoten.

Terra Masía
Unnamed Road, 07849, Santa Eulària des Riu
terramasiaibiza.com

Ibiza-hotspots-deliciousnederland

PRODUCTIE EN TEKST MAARTJE DIEPSTRATEN

ibiza-foodhotspots-deliciousnederland