3 x De leukste hotspots in Lissabon

Lissabon is dé uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje weg of onderdeel van een langere vakantie in Portugal. De stad is niet alleen ongelooflijk mooi, je kunt er ook waanzinnig lekker eten en drinken. Struin van het ene wijnbarretje naar het andere restaurant en geniet van alles wat de leukste restaurants en hotspots van Lissabon te bieden hebben. Campagnemanager Arjan tipt zijn favoriete plekken.

Liever naar Ibiza? Maartje van Bart’s Boekje selecteerde haar favoriete nieuwe hotspots op Ibiza.

De leukste hotspots in Lissabon

Graça do Vinho 

Graça de Vinho is een heerlijk relaxte wijnbar die op een normale dag al vroeg bomvol zit met jong & oud. Grote wijnkaart (waar al enorm goede wijnen op staan voor €2 per glas), kleine eetkaart. Gelukkig precies genoeg keuze om de lekkere trek naast de heerlijke wijn te stillen.

Aan een terrastafeltje met een groepje vrienden of ‘alleen’ aan de bar: het wordt sowieso een leuke middag of avond! 

Time Out Market 

Een foodmarkt zoals een foodmarkt bedoeld is! Het aanbod van de Time Out Market is enorm divers met bij elk gerecht een bijpassende wijn. Met al die lange tafels tot de nok vol met mensen, heeft het in eerste instantie wat weg van een vreetschuur. Maar als je daar even doorheen prikt, zie je al snel dat het dat allesbehalve is en je daar een hele avond kunt laven aan het aanbod.

Van chefwaardige gerechten tot een snelle hap en de niet te missen Pastéis de Belém… Ik kan me niet voorstellen dat je er met een lege maag naar buiten loopt. 

Bairro do Avillez – Taberna 

Van die heerlijke en niet te ingewikkelde eetcafégerechten, stiekem kun je me daar héél blij mee maken. En dan is Bairro do Avillez ook nog eens in een ruimte waar je je ogen uitkijkt. In het gebouw zitten in totaal vier eetgelegenheden van de Portugese chef José Avillez, maar Taberna vind ik de beste keuze.

Ook als je in je eentje reist is dit een top plek. Want hoewel in je eentje uit eten gaan wat spannend kan aanvoelen, is dat bij Taberna niet het geval door de drukte en het rumoer. Je gaat als het ware op in de Portugese gezelligheid, waardoor je je nooit alleen voelt. Mocht je meer trek hebben in pizza, schuif dan aan bij Pizzaria Lisboa. Net zo ongedwongen als Taberna, maar dan met (je snapt het al) pizza. 

restaurants in lissabon
Beeld: iStock